Η Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) του Μελανσόν στο προσκήνιο- Ανακούφιση αλλά και αναστάτωση στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Γαλλία σημαια κοκκωνης σημαιες france flag (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η ενωμένη αριστερά ανέλαβε τις ευθύνες της και κατάφερε να αποτρέψει την άνοδο της ακροδεξιάς.

 Στο  Μέγαρο των Ηλυσίων: Ο Εμανουέλ Μακρόν θα περιμένει τη σύνθεση της νέας Εθνοσυνέλευσης προτού «λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις .

Οι Γάλλοι δεν μας έχουν δείξει -όπως οι Γερμανοί -ότι μπορούν να κάνουν κυβερνήσεις συνεργασίας .Παρ΄ όλα αυτά ,τα επιτελεία των  κομμάτων πριν πάρουν οριστικές αποφάσεις ,το βλέμμα τους σήμερα,είναι στραμμένο προς τις αγορές.

Αλλωστε οι πολιτικοί που παίζουν στη σκακιέρα της νίκης ,δεν παραβλέπουν όι η Λεπέν  έχει στόχο τώρα την προεδρία της Γαλλίας που έρχονται σ΄ ένα χρόνο.

Πρόκληση για τον Μακρόν , η νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου ,των κομμάτων της Αριστεράς. Η μεγάλη ανατροπή απο τον Α΄ γύρο και την πρώτη θέση   στην τρίτη   η Λεπέν, το ακροδεξιό κόμμα ,που με το φόβο της επιβολής της ,κατέβασε τους Γάλλους στις κάλπες, με μια  πραγματική ιστορική συμμετοχή.

«Πετύχαμε ένα αποτέλεσμα που μας έλεγαν ότι ήταν αδύνατο», δήλωσε,  ο Ζαν Λικ Μελανσόν. «Είναι μια τεράστια ανακούφιση για ένα μεγάλο μέρος της χώρας»  «Ο πρόεδρος πρέπει να υποκύψει και να αποδεχθεί την ήττα του»,   «Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποχωρήσει. Ο πρόεδρος πρέπει να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει», υποστήριξε.

Η Μαρί Λεπέν, σύμφωνα με όσα δήλωσε, το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής , αποτελεί εφαλτήριο για τις «αυριανές νίκες» του RN, νίκες που μπορεί να «καθυστερούν» αλλά θα έρθουν, όπως είπε.

Ο υπάρχηγός της Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά, δήλωσε ,ότι η παράταξή του μπορεί να μην ήρθε πρώτη αλλά αύξησε σημαντικά τις έδρες της στην εθνοσυνέλευση.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.