Τουρκικά πυρά κατά της Δέσποινας Βανδή γιατί ζήτησε να κατέβει η αφίσα του Ατατούρκ από την σκηνή

5615367 (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η δήμαρχος του Τσεσμέ στην Σμύρνη, την βραδιά της συναυλίας, ενοχλημένη από το άκυρο που έφαγε από την Δέσποινα Βανδή, προχώρησε σε ένα άκρως προκλητικό σχόλιο, λέγοντας ότι θυσιάστηκαν πολλοί μάρτυρες για να κατακτηθούν τα εν λόγω εδάφη.

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

πηγή newpost

Στον στόχαστρο του τουρκικού Τύπου έχει μπει η Δέσποινα Βανδή, καθώς η Ελληνίδα τραγουδίστρια ζήτησε να κατέβουν από την σκηνή η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ και η σημαία της Τουρκίας.

Η Δέσποινα Βανδή είχε προγραμματίσει μια εμφάνιση στο Τσεσμέ της Σμύρνης με σκοπό τα έσοδα να δοθούν στον μη κυβερνητικό οργανισμό Turkish Education Foundation, προκειμένου να δοθούν κάποιες υποτροφίες.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια, όμως, όταν είδε στη σκηνή την τουρκική σημαία και την αφίσα του Ατατούρκ αρνήθηκε να εμφανιστεί καθώς όπως επεσήμανε «δόθηκε εν αγνοία της πολιτικός χαρακτήρας στην εκδήλωση».

Το αίτημά της τραγουδίστριας απορρίφθηκε από τους διοργανωτές με αποτέλεσμα η Δέσποινα Βανδή να τους αφήσει στα κρύα του λουτρού.

Σε παράκρουση ο τουρκικός Τύπος – «Η αλαζονική Ελληνίδα»

Ωστόσο ο τουρκικός Τύπος σήμερα στα πρωτοσέλιδά του, εξαπολύει τα πυρά του προς την Ελληνίδα τραγουδίστρια, χαρακτηρίζοντας την πράξη της, «αυθάδη» και «αλαζονική».

Η τουρκική εφημερίδα hurriyet, αναφέρει ότι η Δέσποινα Βανδή δημιούργησε ένα ακραίο περιστατικό καθώς ζήτησε να κατέβει η Τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ.

Μιλώντας στην hurriyet η δήμαρχος Τσεσμέ Λαλ Ντενιζλί είπε ότι με καμία δύναμη δεν μπορεί να κατεβάσει από τα τουρκικά εδάφη αυτά τα δυο σύμβολα.

«Η Κυρία αυτή να φύγει από την πόλη μας με ηρεμία και γαλήνη.» πρόσθεσε.

Hurriyet

«Η Αλαζονική Ελληνίδα» είναι ο τίτλος της Aksam – Της απάντησαν με τον Ύμνο İzmir Marşı

Επιθετική προς την Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκε και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aksam η οποία στο σημερινό της δημοσίευμα, χαρακτήρισε την τραγουδίστρια Αλαζονική και θρασύ.

«Η απάντηση όμως ήρθε με τον ύμνο της Σμύρνης İzmir Marşı» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Να τονίσουμε ότι ο συγκεκριμένος ύμνος, σηματοδοτεί την πορεία των Τούρκων στην Σμύρνη και τις σφαγές που έγιναν το 1922.

Προκλητική η δήμαρχος: Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κατακτήσουμε αυτά τα εδάφη

Η τοπική εφημερίδα Gercekizmir χαρακτήρισε την Δέσποινα Βανδή αυθάδης κάνοντας εκτενή αναφορά στο περιστατικό.

Η δήμαρχος του Τσεσμέ στην Σμύρνη, την βραδιά της συναυλίας, ενοχλημένη από το άκυρο που έφαγε από την Δέσποινα Βανδή, προχώρησε σε ένα άκρως προκλητικό σχόλιο, λέγοντας ότι θυσιάστηκαν πολλοί μάρτυρες για να κατακτηθούν τα εν λόγω εδάφη.

«Ήταν μια συναυλία που θα γινόταν προς όφελος της εκπαίδευσης. Η κ. Βανδή αρνήθηκε να ανέβει στην σκηνή. Έχουμε θυσιάσει πολλούς μάρτυρες για να αποκτήσουμε αυτά τα εδάφη» τόνισε στην εφημερίδα ο δήμαρχος.» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ NEWPOST

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.