Στο “Κόκκινο” τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ -Της Δέσποινας Μακρινού

Sto kokkino
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο “Κόκκινο” τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Thumbnail (8)

Της Δέσποινας Μακρινού

 

Μάθαμε να σεβόμαστε την ιστορία. Μάθαμε να υποστηρίζουμε την Ελευθερία της έκφρασης, την διαφορετική άποψη, την ανιδιοτελή προσφορά. Αγαπήσαμε το διάλογο, την δημιουργική αντιπαράθεση, την σωστή και αντικειμενική μετάδοση της πληροφορίας.

Στο παρελθόν!

Σήμερα μιά νέα κατασταση προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα αυτά χάθηκαν. Ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ότι είναι παρηκμασμένα.

Είναι καιρός για μιά Αριστερά με δανεικές αξίες από το καθεστώς της αναλγησίας και της επιπολαιης επικοινωνιακής πολιτικής.

Το αξιακό αριστερό παρελθόν, έχει μηδενιστεί,  έχει τοποθετηθεί στο παρωχημένο μπαούλο της ιστορίας.

Η νέα κατάσταση επιβάλλει καθεστώς ελέγχου και βίαιης προσαρμογής, χωρίς ιστορικές αναφορές, στις απαιτήσεις ενός εξ Αμερικής σύγχρονου μοντέλου.

Απολύσεις, αναιτιολόγητες φραγές, ξεκαθάρισμα ενοχλητικών “παρασίτων”…

Ιστορικές αποφάσεις προγραμματισμένες,  με κόστος όχι μόνο σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε διαχρονικές αξίες. Αξίες για τις οποίες έχουν θυσιάσει τη ζωή τους εκατοντάδες αριστεροί πολίτες.

Το κλείσιμο της Αυγής, οι απολύσεις στο Κόκκινο, οι κινητοποιήσεις, το κλίμα ανασφάλειας, είναι η νέα στρατηγική ξεκαθαρίσματος με το παρελθόν, έτσι όπως μεθοδικά και συντεταγμένα έχει αποφασίσει η νέα ηγεσία του κομματικού ιδιοκτήτη.

“Να πάμε στο συνέδριο χωρίς βαρίδια” φαίνεται να είναι το νέο σλόγκαν της ηγεσίας, που επικαλείται χωρίς να πείθει οικονομικά προβλήματα.

Η απαξιωτική συμπεριφορά και η ειρωνική προσέγγιση σε “συντρόφους” που έβαλαν πλάτη, χρεώθηκαν αμαρτίες του παρελθόντος, προκειμένου να κάνουν το καθήκον τους, αποτελεί και αυτό μέρος της ίδιας στρατηγικής απενοχοποίησης.

 

Η Αριστερά που ξέραμε βρίσκεται σε διωγμό. Χαρακτηρίζεται γηρασμένη και παρωχημένη. Μιά νέα ιδεολογία με πυρήνα το “Εγώ” επιδιώκει να την αντικαταστήσει. Το έργο έχουν αναλάβει συγκεκριμένες πολιτικές,  αποφασισμένες για ρήξη.

Πρώτα θυσιάστηκαν  τα κομματικά Μέσα Επικοινωνίας. Στη συνέχεια η δυσμένεια πέρασε στις ενοχλητικές προσωπικότητες.

Ποιός άραγε έχει σειρά τώρα?

Μήπως ο ίδιος ο Τσίπρας? Πολύ πιθανόν,  αφου η υπονόμευση έχει ήδη ξεκινήσει…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.