ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα των δακρύων και των αποχωρήσεων   Της Δέσποινας Μακρινού

Ankyr943
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα των δακρύων και των αποχωρήσεων

Thumbnail (8)

Της Δέσποινας Μακρινού

 

Είναι αργά για δάκρυα, αγαπητή κυρία Λινού. Το πλοίο έχει σαλπάρει για λιμάνια δυσπρόσιτα και άγονα. Μαζί του έχει πάρει ό,τι πολύτιμο είχε αποκτήσει χρόνια τώρα. Το ματαιόδοξο ταξίδι της αναζήτησης, συνεχίζεται χωρίς πολλές ελπίδες και ανατροπές.

Και δεν είναι ο Πολάκης. Εκείνος έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θά είναι. Η απομάκρυνσή του απο την κοινοβουλευτική ομάδα δεν αλλάζει τα δεδομένα. Το χάσμα μεταξύ των δακρύων και των αποχωρήσεων ( οικειοθελών ή αναγκαστικών )διευρύνεται συνεχώς.

Το κόμμα σπαράζει απο εσωτερική αιμορραγία και είναι άγνωστο αν μπορέσει να συνέλθει.

Η αρρώστια του έχει γίνει χρονία και οι ελπίδες για θεραπεία συνεχώς ελαχιστοποιούνται.

Αποχωρήσεις και δάκρυα, συγνώμες και τραμπουκισμοί, διαφωνίες και δυσκολίες συνύπαρξης, αντιθέσεις και ανατροπές. Όλα μαζί σε ένα κόμμα, που έχει χάσει πλέον τη φυσιογνωμία του, έχει απογοητεύσει και έχει απομακρύνει εκατοντάδες μέλη και οπαδούς.

Ο στόχος για μιά δεύτερη φορά κυβερνώσα Αριστερά, έχει αλλάξει πορεία, έχει μετατραπεί σε απλή επιβίωση σε ένα νοσηρό, κατά γενική αποδοχή, πολιτικό περιβάλλον.

Η βίαιη εναλλαγή συναισθημάτων, μεταξύ των στελεχών και των βουλευτών του κόμματος, καθιστά το χάσμα αγεφύρωτο και απελπιστικά αφόρητο, τόσο στις εσωτερικές διεργασίες, όσο και στην κοινή γνώμη.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο μηχανισμός του κόμματος αναγκάστηκε να ζητήσει δύο φορές δημοσίως συγνώμη και να απολογηθεί για κακή συμπεριφορά.

Ωστόσο η κοινωνική απώλεια και ο τακτικισμός υποχώρησης δεν κατάφεραν να επηρεάσουν και να εξιλεώσουν τις προθέσεις. Η διορθωτική, μονομερής, συγνώμη, αν και θα μπορούσε να μετρήσει θετικά δεν βρήκε δικαίωση.

Τι κοινό έχουν λοιπόν τα δάκρυα (αληθινά ή ψεύτικα) της κυρίας Λινού με τον λεκτικό κυνισμό του κυρίου Πολάκη?

Είναι και οι δύο στο ίδιο κόμμα, στον ΣΥΡΙΖΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ, που αλλάζει μορφή καθημερινώς και μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Η ιστορία θα κρίνει αν οι εκπλήξεις είναι Αριστερής προέλευσης ή κάποιας άλλης νέας πολιτικής δύναμης άγνωστης στους αριστερούς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.