Εμείς εδώ καλά! Της Δέσποινας Μακρινού

Maxresdefault
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εμείς εδώ καλά!Thumbnail (8)

Της Δέσποινας Μακρινού

 

Εμείς εδώ στον μικρόκοσμο μας όλα καλά!

1 Αυγούστου 2024!

Απωθώντας τα μηνύματα και τους ήχους του πολέμου από την παγκόσμια αναταραχή, σε ένα πανέμορφο νησί στο Βόρειο Αιγαίο, η ψυχή αναζητά γαλήνη στον παφλασμό των κυμάτων.

Οι δολοφονίες, οι πύραυλοι, τα drones, τα θύματα, γίνονται υπόηχοι, που αρνούνται να καταγραφούν στο πολύπλοκο σύστημα του ανθρώπινου εγκεφάλου, όταν αυτός βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας.

Οι ειδήσεις και η παγκόσμια ανησυχία για επικείμενη γενικευμένη σύρραξη βρίσκονται εδώ στον απόηχο μιάς δύσκολα αποδεκτής πραγματικότητας.

Οι πολεμικές σειρήνες ηχούν παράφωνα στην ήρεμη αυτή νησιωτική γειτονιά.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας!

Το Αρχιπέλαγος!

Η απεραντοσύνη της θάλασσας , ταξιδεύει σε ήρεμα νερά με ειρήνη και προοπτική ονείρων.

Αν και η συνείδηση επιμένει και ανησυχεί, η ομορφιά της φύσης που ακόμη ευτυχώς αντιστέκεται, σε καθησυχάζει, έστω  και για λίγες στιγμές .

Αναρωτιέσαι με νηφαλιότητα τι φταίει και δεν μπορεί ο πανίσχυρος μηχανισμός της πλανητικής ομορφιάς να αντισταθεί στο κακό και την καταστροφή.

Και εκεί είναι που με λύπη συνειδητοποιείς ότι ο ανθρώπινος παράγοντας εκμεταλλευόμενος όλη αυτή την γηγενή δύναμη την χρησιμοποίησε για

αυτο εξόντωση.

Ωστόσο τα δραματικά γεγονότα, που μεταφέρονται και φτάνουν δυστυχώς και στο πιο απομακρυσμένο σημείο, διαταράσουν την μοναδική ηρεμία της νησιωτικής ομορφιάς και μόνο το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, μπορεί να σου προσφέρει λίγες στιγμές απόλαυσης και ελπίδας. Αιτούμαστε ανακωχή !

Καλό μήνα!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.