Απειλές για χτύπημα στην Ιερή μνήμη των Εβραίων

File
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι Εβραίοι θρηνούν για την πρώτη και τη δεύτερη καταστροφή του Ναού του Σολομώντα, Η Ιερή αυτή   επέτειος  η   Tisha B’Av ξεκινά στις 12 και λήγει στις 13 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Sky News Arabia, υπάρχουν πληροφορίες ότι η ιρανική επίθεση θα γίνει σε συντονισμό με τη  Χέζμπολαχ του Λιβάνου, το Νο2 της οποίας, ο Φουάντ Σουκρ, σκοτώθηκε έπειτα από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό, μόλις μία ημέρα πριν από τον Χανίγια.

Το Ιράν, μέσω του ηγέτη του, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έχει δηλώσει ότι θα εκδικηθεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, παρά το γεγονός ότι το Τελ Αβίβ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης εις βάρος του στην Τεχεράνη.

Η εφημερίδα Jerusalem Post απαριθμεί και άλλες επιθέσεις που έχει δεχθει το Ισραήλ σε ημέρες θρησκευτικών εορτών, σημαντικές για τους Εβραίους.

Αυτές ήταν η 7η Οκτωβρίου, όταν η Χάμας επιτέθηκε σε ισραηλινό έδαφος σκοτώνοντας Ισραηλινούς πολίτες και συλλαμβάνοντας ομήρους, δίνοντας την αφορμή για να ξεκινήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας. Στις 7 Οκτωβρίου, Σάββατο, ημέρα αργίας για τους Εβραίους, γιορτάζονταν το Simchat Torah (συνδέεται με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του ιερού βιβλίου Τόρα). Επίσης, το 1973 όταν η επίθεση έγινε την ημέρα του Yom Kippur.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.