Εφυγε από τη ζωή η θρυλική αμερικανίδα ηθοποιός Τζίνα» Ρόουλαντς

Gu en0jxkaaafqr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η σπουδαία  ηθοποιός ,Τζίνα» Ρόουλαντς, η σύντροφος  του  επίσης σπουδαίου ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Τζον Κασσαβέτη, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (14/8) σε ηλικία 94 ετών, στο σπίτι της στο Ίντιαν Γουέλς, στην Καλιφόρνια Η πολυβραβευμένη ηθοποιός Τζίνα Ρόουλαντς  έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, όπως αποκάλυψε ο γιος της, σκηνοθέτης και  ηθοποιός Νικ Κασσαβέτης.

Η Τζίνα Ρόουλαντς είχε βραβευτεί με δύο Χρυσές Σφαίρες και τέσσερα Emmy, ενώ ήταν δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ.

Ξεκίνησε  την  δεκαετία του ’50   σε θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονταν στο Θέατρο της Πρόβινσταουν. Έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ στη θεατρικό του Τζορτζ Άξελροντ «Εφτά Χρόνια Φαγούρας» κι έπειτα περιόδευσε με το θίασο στην αμερικανική επικράτεια.

Την γνώρισαν οι σινεφίλ  σε παγκόσμιο επίπεδο , από την ταινία του Κασσαβέτη «Faces» το 1968 κι η συνεργασία τους συνεχίστηκε με τις ταινίες: «Machine Gun McCain» (1969), «Minnie and Moskowitz» (1971), «Two-Minute Warning» (1976), «Opening Night» (1977), «Tempest» (1982) και «Love Streams» (1984).

Fgsdffhjygf

«The Notebook». <<Το Ημερολόγιο>> σε σκηνοθεσία του γιού της Νικ Κασσαβέτη είναι η ταινία που την έκανε αγαπητή μέχρι τις ημέρες μας.

Η Τζίνα Ρόουλαντς γνώρισε τον Τζον Κασσαβέτη όταν σπούδαζε θέατρο στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών, και οι δύο αγωνιζόμενοι ηθοποιοί στο κατώφλι της καριέρας τους. Ήταν ακτινοβόλα όμορφη, ευαίσθητη, έξυπνη,  και ανεξάρτητη όσο και ταλαντούχα.

Εκείνος ήταν ένας όμορφος, θερμόαιμος εργένης  ελληνικής καταγωγής  καλλιτέχνης  .Το πάθος του γι την τέχνη του ήταν μοναδικό. Οι δύο καλλιτέχνες πορεύθηκαν σ΄ ολη τους τη ζωή μαζί  γυρίζοντας πολλές ταινίες  αλλά και στην ασυμβίβαστη ζωή τους -παράταιρο ζευγάρι-για τα χρώματα του Χόλυγουντ γέννησαν τρία παιδιά. Εζησαν μαζί  μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.