Το όνειρο του Ερντογάν για την Γαλάζια Πατρίδα…

1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αποσπάσματα απο ομιλίες του Ερντογαν . Ρεπορτάζ  απο την Καθηεμρινή και το In.gr

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα. Δεν θα επιτρέψουμε το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων να παραβιάζεται. Στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην ανατολική Μεσόγειο, θα το εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα, ανεξάρτητα από το ποιος λέει ό,τι λέει».

Στην ομιλία του, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους της «έχοντας μόνο την κατεύθυνσή της προς τη Δύση» και τόνισε πως «ενισχύοντας τις σχέσεις μας με την Ανατολή, θα αναζητήσουμε τρόπους για να προωθήσουμε τη βαθιά ριζωμένη συνεργασία μας με τη Δύση».

 

Στην «υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία που παραχώρησε σε απόφοιτους της Σχολής Ναυτικού Πολέμου του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμυνας. 

 

«Είμαστε ένα έθνος του οποίου ο εθνικός ύμνος αρχίζει με τη φράση «μη φοβάσαι». Τα θρασύτατα μηνύματα των κλόουν του πληκτρολογίου δεν μας πτοούν. Ποτέ δεν θα μας αποθαρρύνουν από το να βαδίσουμε στο δρόμο που πιστεύουμε.

Μπορούν να ασχημονούν όσο θέλουν, δεν μπορούν να εμποδίσουν τον Ταγίπ Ερντογάν να φωνάζει για το δίκαιο και την αλήθεια. Δεν θα υποκύψουμε στις προκλήσεις των αιμοσταγών εγκληματιών.

Βγήκαμε σε αυτό τον δρόμο φορώντας το σάβανό μας.   «Δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω στην προστασία της γαλάζιας πατρίδας μας, είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν αντιδρώντας στο σχόλιο περί ««παραμυθιού» που έκανε βουλευτής του CHP

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.