Ισραήλ παραλύει απο την Απεργία- Νετανιάχου :«όποιος δολοφονεί ομήρους, δεν θέλει συμφωνία».

Protest against israel's judicial overhaul and dismissing of the defense minister, in jerusalem
People attend a demonstration after Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu dismissed the defense minister and his nationalist coalition government presses on with its judicial overhaul, in Jerusalem, March 27, 2023. REUTERS/Ammar Awad
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στη ζωή ακόμη και πριν από λίγες ημέρες ήταν οι έξι όμηροι που εντοπίστηκαν νεκροί, όπως έδειξε η νεκροψία στα θύματα.

«Η καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας οδήγησε στο θάνατο των ιδίων και πολλών άλλων ομήρων», τονίζει το Φόρουμ των οικογενειών των ομήρων της Χαμάς.

    Νετανιάχου :«όποιος δολοφονεί ομήρους, δεν θέλει συμφωνία».

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που εργατικοί φορείς δηλώνουν ότι θα συνταχθούν με τις κινητοποιήσεις του Histadrut, συνδικάτου που εκπροσωπεί περίπου 800.000 εργαζόμενους στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Histadrut, Άρνον Μπαρ-Νταβίντ, είπε ότι «παίρνουμε σακούλες με πτώματα αντί για συμφωνία» και κάλεσε τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν μονοήμερη απεργία από τις 06:00 τοπική ώρα τη Δευτέρα.

Το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ θα κλείσει από τις 08:00, νηπιαγωγεία και σχολεία θα υπολειτουργήσουν, ενώ κλειστά θα είναι και τα πανεπιστήμια. Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χουλντάι, ανακοίνωσε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι της πόλης είναι ελεύθεροι να συμμετάσχουν στην απεργία της Δευτέρας.

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση το βράδυ της Κυριακής στην Ιερουσαλήμ, όπου διαδηλωτές -κάποιοι από αυτούς έκλαιγαν- συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του Νετανιάχου. Στο Τελ Αβίβ, ορισμένοι διαδηλωτές φώναζαν «Τώρα», αναφέρει το BBC, – απαιτώντας μια επείγουσα συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.