Αποστολή στο Λονδίνο: David Suchet – Συνάντηση με τον ντέντεκτιβ της καρδιάς μας Ηρακλή Πουαρό

2 agatha christie poirot the abc murders tv programme 1992ed
Facebook
Twitter
LinkedIn

David Suchet. Το όνομά του και μόνο μας παραπέμπει στον Ηρακλή Πουαρό.

Περπατώντας στους δρόμους του Λονδίνου, απόγευμα προς βράδυ, το κρύο τσουχτερό αλλά έχει μια γλυκάδα που ουδείς μπορεί να το καταλάβει αν δεν το νιώσει να διαπερνά το πετσί του. Είναι αλλιώς ο αέρας εδώ. Σαν παραμύθι με βασιλιάδες που έχει παραλλαγές αλλά δεν έχει αλλάξει κουλτούρα.

Την ομορφιά του Λονδίνου την αντιλαμβάνεσαι από το αεροπλάνο, πριν καλά – καλά προσγειωθεί στο Χιρθροου. Άμα κοιτάξεις από το παράθυρο του αεροσκάφους, θα δεις να προβάλλεται μπροστά σου ένας κόσμος αλλιώτικος, μοναδικός, ανυπέρβλητος. Γιατί το Λονδίνο δεν είναι η ψυχρή πόλη με τις ομίχλες και τις βροχές έχει κρυμμένα χρώματα που ξεπροβάλλουν την άνοιξη με τον λίγο ήλιο, που τις περισσότερες φορές κρύβεται πίσω από τα λευκά σύννεφα του βρετανικού ουρανού.

Οι Άγγλοι για την κουλτούρα τους διακρίνονται, τον αυτοσαρκασμό και τους νόμους που τηρούν σαν ευαγγέλιο. Αυτό διακρίνεται και στην Τέχνη τους.

Το aVecnews ταξίδεψε στο Λονδίνο με τερματικό σταθμό το Harold Pinter Theatre, ένα θέατρο εμβληματικό που πήρε το όνομα του προς τιμή του Άγγλου Θεατρικού συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ.

6206501fcf1051fb97a4f024 haroldpinter external9 1920x1280 p 1080

Ο ντέντεκτιβ της καρδιάς μας David Suchet

David Suchet. Το όνομά του και μόνο μας παραπέμπει στον Ηρακλή Πουαρό. Όλοι λατρέψαμε τη σειρά μέσα από τις ιστορίες της θρυλικής Άγκαθα Κρίστι, αλλά περισσότερο λατρέψαμε και αυτόν τον μοναδικό χαρακτήρα που «μόνο» στη βρετανική δραματουργία μπορείς να διακρίνεις.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 04 01 102503

Νομίζω οι Άγγλοι θεατρικοί συγγραφείς μέσα από τα πολλά που έχουν πετύχει, είναι και αυτό. Δηλαδή να «γεννούν» ιδιαίτερους χαρακτήρες, εμβληματικούς, που τις περισσότερες φορές μετατρέπονται σε πραγματικές υπάρξεις.

1

David Suchet – Poirot And More, A Retrospective

Ο σερ Ντέιβιντ Σουσέι είναι διακεκριμένος Άγγλος ηθοποιός του θεάτρου, που έγινε ευρύτερα γνωστός ερμηνεύοντας το ρόλο του ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Για όλο τον Μάρτιο ο βρετανός ηθοποιός βρισκόταν στο Harold Pinter Theatre με μια παράσταση τύπου συνεντευξιακή. Μοιράστηκε με το κοινό ιστορίες και ιδέες από τη διαρκή καριέρα του. Σε αυτήν την παράσταση ο Suchet αποκαλύπτει τα πάντα, ακόμα και τα μυστικά πίσω από το εμβληματικό μουστάκι.

23

Η παράσταση αυτή είναι ένα ταξίδι στους πιο χαρακτηριστικούς και αξέχαστους ρόλους που έχει παίξει ο ηθοποιός στην καριέρα του. Είναι ένα πέρασμα στην 50ρονη καριέρα του.

24

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 04 01 104022

Ο Geoffrey Wansell, δημοσιογράφος, ραδιοτηλεοπτικός φορέας, βιογράφος και συν-συγγραφέας του Poirot and Me, συνοδεύει επίσης τον ηθοποιό πάνω στη σκηνή.

20230327 195346

Αποστολή: Μαριλού Χριστοφοράτου

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.