Λευτέρης Παπαδόπουλος -Ολοι τον φωνάζουν Αρχηγό ! -Γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα

85c0fe893823dd60d1b15f1f3005aa29 xl
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ηταν μια επανάσταση ,εκείνη την εποχή ,οι στίχοι ”Απονη ζωή μας πέταξες στου δρόμου την άκρη μας αδίκησες..”Ενα τραγούδι που έσμιξε τις ψυχές των ανθρώπων σχετικών και άσχετων .

3 6

Πόσα χρόνια μετά και χθες, στο Καλλιμάρμαρο διαφορετικές γενιές ,διαφορετικοί άνθρωποι ,έσμιξαν για άλλη μια φορά, σαν ένας άνθρωπος ,και τραγούδησαν την  Απονη ζωή . Πάνω από 35 χιλιάδες  ”οι συνδαιτημόνες”  στην συναυλία που οργάνωσαν το  ”Ολοι Μαζί Μπορούμε”

Aa1q07rn

Και όπως έχει πει, ο ίδιος , ο Λευτέρης ΠαπαδόπουλοςΚατά τη γνώμη μου, εκτός από την εξαιρετική μουσική, του 19χρονου τότε Σταύρου Ξαρχάκου, είχε στίχους που τους ζητούσε η εποχή.  Μου βγήκαν αβίαστα. Με την πρώτη. Γιατί ο κόσμος, που είχε περάσει τα ίδια βάσανα με μένα, ο φτωχόκοσμος της ανεργίας και των καραμανλικών διώξεων, είχε ανάγκη να πει τον πόνο του, αλλά όχι κλαψιάρικα. Με οργή. Και εγώ είχα συσσωρευμένη οργή μέσα μου. Και ένα παράπονο που δεν τελείωνε με τίποτα.

Ρίγος και συγκίνηση χθες στο Καλλιμάρμαρο. Μεγάλοι ερμηνευτές για μεγάλα τραγούδια. Ιδιαίτερη στιγμή, η αυθόρμητη κίνηση της Χάρις Αλεξίου ,που ανέβηκε πάνω στη σκηνή και τραγούδησε ”Σου πα θα πεθάνω αν σκοτωθείς κι όμως έχω ζήσει” δίπλα της ο Μίλτος Πασχαλίδης. Και φυσικά  η Χαρούλα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σ έκείνον που έλειπε χθες απο την παρέα. Στον  Μάνο Λοϊζο.

 Περισσότερα από 1.200 τραγούδια έχει γράψει ο  Λευτέρης Παπαδόπουλος .Τα ερμήνευσαν λατρεμένοι Μπιθικώτσης, Μαρινέλα. Στέλιος Καζαντζίδης, Γιώργο; Νταλάρας.

Ο Γιώργος Νταλάρας  που με την υπέροχη φωνή του ,γρατζούνισε την ψυχή των παλαιότερων και ενθουσίασε τις νεότερες γενιές με την ποίηση του Λευτέρη.

Να υπενθυμίσω οτι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος  απο τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες στη δημοσιογραφία δεν σταμάτησε  να γράφει σχεδόν πενήντα χρόνια στην εφημερίδα ”Τα Νέα”. Εκεί στη Χρήστου Λαδά,  και  οφείλω να πω  ότι  έχουν περάσει μεγάλες φυσιογνωμίες  της δημοσιογραφίας από το συγκρότημα.

Τα μεσημέρια στο ”Κεντρικόν”  δίπλα απο το συγκρότημα ,συγκεντρωνόντουσαν για να ξαποστάσουν λίγο από την ειδησεογραφία της ημέρα, οι νεότερες γενιές των δημοσιογράφων. Εκεί στο στέκι  του, τον βάφτισαν Πρόεδρο των Προέδρων .Μην ξεχνάμε ότι ο Λευτέρης είναι λάτρης της ΑΕΚ.

Χθες ,στα πλάνα του Σκάϊ ,είδαμε τον Πρόεδρο να το γλεντάει με την καρδιά του μαζί με 35 χιλιάδες συνοδοιπόρους.

14 11 2022 iatridispanos karikatoura leuteris papadopoulos 87 original

Στη συναυλία με τίτλο «Λευτέρης Παπαδόπουλος, όλοι σε φωνάζαν αρχηγό», που διοργάνωσε για την ενίσχυση ενεργειών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά): Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μελίνα Κανά, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Μίνως Μάτσας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Αντώνης Ρέμος και Μαρία Φαραντούρη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.