Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης

1ea8940f21aae8ad4e5dc628f12a7866
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εφυγε ο Ντίνος Καρύδης. Θεατράνθρωπος μέχρι το κόκκαλο. Ακόμα  κι όταν ήρθαν τα δύσκολα, εκείνος ονειρευότανε κάθε βράδυ ότι συνεχίζει να είναι πάνω στη σκηνή.

Ενας μικρός ρόλος στο έργο ”Οδός Ονείρων ” το 1962 .ήταν η αρχή μιας πορείας σημαντικής στη ζωή του νεαρού τότε ηθοποιού Ντίνου Καρύδη, Στο κλασσικό έργο αυτό του Μάνου Χατζιδάκι στο Θέατρο ”Μετροπόλιταν”δίπλα στους μύθους πια του ελληνικού θεάτρου. όπως ήταν ο Δημήτρης Χόρν. Σε σκηνοθεσία του Αλέξη Σολομού. Ο Ντίνος Καρύδης ήταν αριστούχος της Δραματικής  Σχολής Αθηνών .Στην Αθήνα στην πόλη που γεννήθηκε το 1938 και πέρασε σκληρά παιδικά χρόνια όπως ο ίδιος  είχε διηγηθεί  σε συνεντεύξεις του. Ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους στα έργα ”Ο κόσμος της Σούζυ Βογκ, 1971 Ασπασία1979   2003Ο επιθεωρητής  2015  Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Το 1983 μαζί με την Τζούλια Αργυροπούλου -σύζυγό του- και άλλους εραστές της νεώτερης Ελληνικής Δραματουργίας, ίδρυσαν την Ελεύθερη Αυλαία. Στην εικοσαετή και πλέον πορεία της η Ελεύθερη Αυλαία παρουσίασε με επιτυχία στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιφέρεια, έργα σημαντικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.

Ενδιάμεσα, συνεργάστηκε με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Βόλου, Βέροιας, Σερρών, Μοντέρνο θέατρο, θίασο Πέτρου Φιλιππίδη, Ανοιχτό θέατρο, θίασο Πέμης Ζούνη, Αμφιάρειο Ηρώς Μουκίου, F.S. Production του Φ. Συνοδινού- Β. Παναγόπουλου και με τη Θεατρική Εστία κ.α.

Οι εμφανίσεις του στην Τηλεόραση   από τον” Αγνωστο Πόλεμο” ”Το Θέατρο της Δευτέρας”έβς τό ”΄’πγω τιμής” το 2019 τον έκαναν πολύ αγαπητό στον κόσμο.

Αλλά και εκείνο το ξανθό αγόρι στην ταινία ”Η Αλίκη στο ναυτικό”  είχε αφήσει εποχή,

F95fcc16ae61bfa3ef6f8921826079d9 horror movies greece

Με μια ζωή γεμάτη απο Θέατρο Κινηματογράφο Τηλεόραση και μια υπέροχη κόρη τη Σμαράγδα Καρύδη, ο Ντίνος Καρύδης ανέβηκε πάνω στον Πήγασο και πάει για άλλους ουρανούς, αφού για καιρό πάλεψε με τον καρκίνο.

Θα τον αποχαιρετήσουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου..

Δημ, Γκ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.