Για ποιες υποθέσεις ειχε κατηγορηθεί ο 54χρονος που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο…

Zakynthos dolofonia 2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο 54χρονος είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Βάϊας Ζήση, της μεγαλύτερης ιδιοκτήτριας οίκων ανοχής στην Αθήνα. Άγνωστοι την είχαν εκτελέσει στις 18 Απριλίου 2004 έξω από το σπίτι της στα Πατήσια. Μαζί είχαν συνεργαστεί στην πρώτη αγορά ξενοδοχείου που είχαν κάνει στη Ζάκυνθο, κάτι που είχε κινήσει τις υποψίες των αρχών.

Η «Καλλέργαινα», όπως την αποκαλούσαν καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής ιδιοκτησίας της ήταν στην οδό Καλλέργη, τρεις ημέρες πριν από την δολοφονία της είχε επιστρέψει από την Ζάκυνθο, όπου είχε πάει να πάρει χρήματα που της χρωστούσαν. Η επιταγή 603.000 ευρώ δεν βρέθηκε ποτέ. Ο 54χρονος που είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία αλλά και ο φερόμενος φυσικός αυτουργός, αθωώθηκαν το 2010.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016, είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές όταν με κατάθεσή του είχε «φωτογραφίσει» τους ενόχους στη ληστεία-μαμούθ των 550.000 ευρώ σε βάρος του νυν Δημάρχου Ζακυνθίων Νικήτα Αρετάκη. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο καθώς ως δράστες της ληστείας προφυλακίστηκαν αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου με τον Αλβανό συνεργό του.

Ο 54χρονος Δ.Κ, είχε επιπλέον προειδοποιήσει παλαιότερα για αναμενόμενα «χτυπήματα» σε ΑΤΜ στο νησί. Λίγο αργότερα όντως είχε γίνει μπαράζ εκρήξεων ΑΤΜ στο αεροδρόμιο αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού.

Μετά την δολοφονία της συζύγου του και την απόπειρα εναντίον του πριν από 11 μήνες, ο 54χρονος φαίνεται πως είχε επανέλθει στις διωκτικές αρχές κατονομάζοντας τους ηθικούς αυτουργούς, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία από την αστυνομική έρευνα που θα τους καθιστούσαν κατηγορούμενους.
Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.