Ηρώδειο – «Μαριάννα – Αγάπη, Ελπίδα, Φως» -Γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα

Marianna irodeio 9 1024x768
Facebook
Twitter
LinkedIn

2003037 marbar1280

Για την Μαριάννα Βαρδινογιάννη δεν μπορείς να μιλάς σε χρόνο  παρελθόντα.  Την είδαμε στο Ηρώδειο το βράδυ της Τρίτης , όταν ”Συνόδευε” τα παιδιά της ”Ελπίδας” που ανέβηκαν πάνω στη σκηνή για να την χαιρετήσουν  και μίλησαν για τη δική τους Μαριάννα.

Τη γυναίκα που ήταν καθημερινά δίπλα τους στη μάχη που έδωσαν για τη ζωή τους, αλλά τελικά δεν έφυγε από το πλευρό τους ούτε στη συνέχεια. Ήταν εκεί στης πορεία τους, στις σπουδές τους, σε κάθε τους στιγμή. 

Mariana vardinogianni (1)

Ρίγησαν  , όλοι . όταν ακούσθηκε η φωνή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στο αρχαίο θέατρο, που απευθυνόταν κυρίως στα εκατοντάδες παιδιά που έχουν περάσει απο τα στοργικά της χέρια.

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που με δίδαξε να μοιράζομαι τα πάντα με τους άλλους, αλλά κυρίως να δίνω αγάπη».

6ΕΞ 3 1859x1000 

Στην εκδήλωση έδωσαν την δική τους  αγάπη στα παιδιά ,οι καλλιτέχνες,  Μαρία Φαραντούρη, η Μαρινέλλα, ο Σάκης Ρουβάς, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Αντώνης Ρέμος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Στέφανος Κορκολής, με μουσική και τραγούδια.

Αφηγητές της βραδιάς, ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κατερίνα Λέχου.

Η φωνή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη  συνέχισε να ξεσηκώνει το κοινό ,μιλώντας για τα όνειρά της και τις επιδιώξεις της: «Κάθε παιδί που γινόταν καλά, μας έδινε δύναμη. Και κάπως έτσι, βήμα βήμα, χτίστηκε η ιστορία της ΕΛΠΙΔΑΣ. Δεν έκανα ποτέ πίσω. Ακόμη και ένα παιδί αξίζει να αγωνίζεσαι γι’ αυτό. Ονειρεύομαι κάποια στιγμή το νοσοκομείο να μην έχει ούτε ένα άρρωστο παιδί και να μετατραπεί σε μια απέραντη παιδική χαρά».

Η Μαριάννας Βαρδινογιάννη,  είναι  η μοναδική Ελληνίδα που έχει τιμηθεί με τον τίτλο της πρέσβειρας της UNESCO. 

Irodiox

Το  σημαντικό  έργο  αυτό ,στην Ελλάδα που έχει χτιστεί με τόση αγάπη από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη ”Η Ελπίδα” , συνεχίζεται από την οικογένεια Βαρδή Βαρδινογιάννη ,δίνοντας την ελπίδα αλλά και τη μάχη για τη ζωή των παιδιών που δεν στάθηκαν και τόσο τυχερά.

Pan 0197 1000x377

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.