Αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ στον νότο του Λιβάνου

1493413 israel gaza 191023 930 3
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι βομβαρδισμοί είναι από τους πιο έντονους από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο του 2023.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανέφερε ότι οι θανατηφόρες ισραηλινές επιθέσεις παγιδεύοντας με εκρηκτικά ασυρμάτους και βομβητές της οργάνωσης και ότι ξεπέρασαν όλες τις κόκκινες γραμμές.

Ο Λίβανος και η Χεζμπολάχ έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για τις επιθέσεις στον εξοπλισμό της Χεζμπολάχ που προκάλεσε τον θάνατο σε 37 ανθρώπους ενώ περίπου 3.000 τραυματίστηκαν

Η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν στη συνοριακή περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης. Οι IDF έκαναν λόγο για 2 νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τη στρατιωτική δράση κατά της Χεζμπολάχ. «Στη νέα φάση του πολέμου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και σημαντικοί κίνδυνοι. Η Χεζμπολάχ αισθάνεται ότι διώκεται και η αλληλουχία των στρατιωτικών ενεργειών θα συνεχιστεί». Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των βόρειων κοινοτήτων του Ισραήλ στα σπίτια τους. Οσο περνάει ο καιρός, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.