ΚΥΣΕΑ -Για τους Ελληνες που βρίσκονται σε φλεγόμενα εδάφη και για το μεταναστευτικό

5996369 1024x683 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Αθήνα σε συναγερμό,  με τον πρωθυπουργό να συγκαλεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ.

Ο πόλεμος Ισραήλ Ιράν , αφορά τις ελληνικές κοινότητες σε  Λίβανο και Ισραήλ.

Για τον Λίβανο,   υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης περίπου 3.500 κατόχων ελληνικών διαβατηρίων και άλλων περίπου 1.000 εξαρτώμενων μελών, συζύγων και παιδιών. Για το σχέδιο αυτό έχουν προβλεφθεί πολιτικά ή και στρατιωτικά αεροσκάφη, ενώ στην ευρύτερη περιοχή πνέει και η φρεγάτα ΕΛΛΗ του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία χθες ήταν προς ανεφοδιασμό στην Κύπρο.

Διπλωματικές πηγές ,αναφέρουν  ότι  μέχρι χθες δεν υπήρχαν σχετικά αιτήματα στην εν λειτουργία πρεσβεία της Ελλάδας στη Βηρυτό, ενώ εκτελούνται ακόμα οι πτήσεις από και προς Αθήνα. Εν ισχύ είναι άλλωστε και η ισχυρή σύσταση προς τους Έλληνες της χώρας να αποχωρήσουν άμεσα.

Στο ΚΥΣΕΑ θα συζητηθεί   το  μεταναστευτικό   και κυρίως το ενδεχόμενο επαυξημένων μεταναστευτικών ροών από τον Λίβανο. Βεβαίως, πρώτος υποψήφιος προορισμός θα ήταν η Κύπρος λόγω εγγύτητας, κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα κινηθούν εκτοπισμένοι άνθρωποι, σε περίπτωση μαζικής μετακίνησης. Αντίστοιχη προετοιμασία είχε υπάρξει και προ μηνών, στις αρχές του πολέμου, για το ενδεχόμενο αυξημένων ροών Παλαιστινίων, οι οποίες όμως δεν καταγράφηκαν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.