Σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη το βράδυ της Τρίτης η Καίτη Γκρέυ.

Maxresdefault (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα

  Περαστικά σου Κυρά μου. Πανέμορφη Καίτη Γκρέυ και ας έχεις περάσει τα 100 τον περασμένο Μάϊο Αν και κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική σου ηλικία και γιατί άλλωστε;

Gkrei1

Πραγματικά ,δεν θα μπορούσα να γράψω ούτε μια αράδα δικής μου έμπνευσης, από τη στιγμή που έχω διαβάσει την αυτοβιογραφία της, σε επιμέλεια του  ποιητή Γιώργου Χρονά.Τι θα μπορο΄΄υσα να προσθέσω;Γιατί αυτό το ..”σενάριο ”τα έχει όλα! Αυτή η γυναίκα τα έχει ζήσει όλα.

”Αυτή είναι η ζωή μου”

Η Αγγελική Κηζίλη όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε προπολεμικά στην Σάμο. Η οικογένεια της φτωχή .Την έδωσαν ,λοιπόν ,για να ην μεγαλώσουν σε μια άκληρη οικογένεια στα Ταμπούρια   Και τον αδελφό της τον έδωσαν  σ άλλη οικογένεια. Περνούν τα χρόνια ,την θυμάται η μάνα της και στα επτά της ,  την αναζητάει   την παίρνει πίσω , ως θεία μ ένα καϊκι και γυρνάνε στο νησί.

Πόλεμος. Οι Γερμανοί δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Βομβαρδίζουν τα πάντα. Η Κικίταα κρύβεται στο τζάκι ,γλυτώνει από τους Γερμανούς ,την σώζει ένας Ιταλός. Διέξοδος για να φύγουν από εκεί , μια βάρκα  για να τους περάσει  στην Τουρκία…Κουσάντεσι! (Τι να σας περιγράψω τώρα.)  Ταξιδεύει με Τρένα,  που μεταφέρουν ζώα η Κικίτσα,  αναμεσά τους ..Προορισμός Παλαιστίνη, κι εκεί ακολουθούν στρατόπεδα, και  τσαντήρια .

Τέλος πολέμου. Γυρνάει στον Πειραιά ,αναζητάει τη θετή της μητέρα ,και εκεί γνωρίζει και ερωτεύεται έναν νεαρό .Ατυχος έρωτας  όμως γιατί τα πεθερικά ζητούν προίκα.  Ακολουθεί  προξενιό μ ΄έναν Νίκο . μ΄ αυτόν τον αχαϊρευτο κάνει και ένα παιδί τον Φίλιππο .Ζωή τυραννία.

Μεταπολεμική Αθήνα και εκείνη μόνη γιατί ο Νίκος την αφήνει νηστική μέσα στο κρύο. Τεμπέλης, ακαμάτης. φρίκη θα πει η ίδια. Αναγκάζεται να δουλεύει σε χρυσοχοείο. σε συσκευαστήριο ελαίου, υφαντουργείο…μένει σε μια θεία της. .Ο φίλος της θείας την ορέγεται  μένει έγκυος. Γεννάει και ο νέος της έρωτας ,  την συμβουλεύει  να αφήσει το παιδί στα σκαλοπάτια ενός σπιτιού ,για να ζήσουν ελεύθεροι. Εκείνη το παίρνει και πάει να αυτοκτονήσει στην Ακρόπολη. Την έσωσαν αστυνομικοί  που έκαναν περιπολία  ..

Καινούργια δουλειά. Υπηρέτρια στο σπίτι του Κανελλόπουλου  του υπουργού Πατησίων 208.Εκείνη την εποχή γίνεται χαμός με τον Τζίμη Μακούλη  Μαγεμένη μαζί του, . έμαθε ότι συχνάζει στο Πανελλήνιον” στην Πανεπιστημίου και πήγε να τον καμαρώσει. Πήγε Αλλά εκεί συνάντησε τον Ρέξ  από το   περίφημο ”Ντούο Ρέξ”,ο οποίος είχε χάσει την παρτενέρ του στο χορό από μια πινέζα που είχε πατήσει και δεν μπορούσε να χορέψει. Ο Ρέξ μόλις την είδε γοητεύθηκε, κι΄ άρχισε να της μιλάει για τραγούδι θέατρο .Και μια και δυο την πήρε και  την πήγε στο Θέατρο  Περοκέ εκεί  την έμαθε να τραγουδάει και να χορεύει…Ηταν η αρχή μιας καριέρας που ούτε και η ίδια δεν πίστευε ότι θα γίνει.

Ακολουθούν περιοδείες, η Καίττη Γκρέυ ,  συμμετέχει   σε ταινίες σε θεατρικά έργα κυρίως με τα μπουλούκια, .Η φωνή της όμως μοναδική. Την εντοπίζουν ο Λουκάς Νταλάρας και ο Βασιλειάδης την πηγαίνουν στην ”Κολούμπια” Θα  καθιερωθεί οριστικά. Θα περάσει από όλα τα πάλκα του ρεμπέτικου δίπλα σ΄ όλους τους μεγάλους .

Και έρχεται ο μεγάλος έρωτας .Ο Στέλιος Καζαντζίδης. Θύελλα. Φτάσανε μέχρι το γάμο. Αλλά. Αλλά ο Καζαντζίδης παντρεύεται την Μαρινέλλα.

Πληγή ανοιχτή για χρόνια. Ακολούθησαν ,ολιγόμηνες σχέσεις με πρωταγωνιστές του θεάτρου και ένας τελευταίος γάμος στην Αμερική που τον έχασε κι αυτόν σ΄ ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Καίτη Γκρέυ μια γυναίκα με χίλια πρόσωπα .Μια φωνή που μέτρησε όσο  λίγες στην ιστορία του Ρεμπέτικου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.