Διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας για ηλικίες 6 εως 16 ετών στο Μέγαρο Μουσικής

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων, καλεί τους μικρούς του φίλους να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας με αντικείμενο έμπνευσης το θεατρικό έργο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και την ομώνυμη μουσική σύνθεση του Φέλιξ Μέντελσον.

 

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Διαγωνισμό έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου υποβάλλοντας ένα πρωτότυπο έργο –ζωγραφιά, ψηφιακό σχέδιο ή κολάζ– σε ψηφιακή μορφή με ανάλυση τουλάχιστον 300 dpi (οι αναλογικές ζωγραφιές και τα κολάζ θα πρέπει να σκαναριστούν ή να φωτογραφηθούν). Το περιεχόμενο της δημιουργίας θα πρέπει να είναι σε πλήρη συνάφεια με την ιστορία του «Όνειρου καλοκαιρινής νύχτας» αλλά και με τα μουσικά αποσπάσματα από τη σύνθεση του Μέντελσον που θα ακουστούν στην πρωινή συναυλία της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017 (ώρα έναρξης 11:30 π.μ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.


Λίγα λόγια για το θεατρικό του Σαίξπηρ

και τη μουσική σύνθεση του Μέντελσον

Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι ένα από τα πιο γνωστά αλλά και πολυδιάστατα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Ο μεγάλος Βάρδος εμπνέεται από μια ονειρική Αθήνα και περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών καθώς και τη σχέση τους με τον Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, αλλά και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το μαγικό φεγγαρόφωτο.

Ο Φέλιξ Μέντελσον εμπνέεται από τη μαγική σαιξπηρική ιστορία και γράφει μόλις στα 17 του τη διάσημη Εισαγωγή, έργο αρ. 21, ενώ μερικά χρόνια αργότερα ξαναδουλεύει τη σύνθεσή του, οπότε και προκύπτει το έργο αρ. 61, δημοφιλή αποσπάσματα του οποίου θα παρουσιαστούν στην πρωινή κυριακάτικη συναυλία της 26ης Νοεμβρίου.


Συμμετοχή

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι 6 ως 16 ετών, υποβάλλοντας μια πρωτότυπη δημιουργία εμπνευσμένη από τα παρακάτω μουσικά αποσπάσματα του προγράμματος της συναυλίας: A midsummer Νight’s Dream op. 61: Overture, Scherzo,

Fairies March, Intermezzo, Nocturne, Wedding March.

Διευκρινίζεται ότι οι συμμετέχοντες υποβάλλουν έργα μεμονωμένα και όχι ως μαθητές σχολείων.


Τρόπος υποβολής και προθεσμία

Τελική ημερομηνία υποβολής έργων: Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 έως τις 23:59. Αναλυτικές οδηγίες για τους όρους συμμετοχής στον σύνδεσμο:

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=319&la=1.


Επίσης

https://www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/

https://twitter.com/MegaronAthens

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.