Μητσοτάκης στη Βουλή για Νίκο Παπά – «Δε αναγνωρίζω τον καταδικασμένο Νίκο Παππά»

202208261712323879
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επίθεση κατά του Νίκου Παππά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ότι κατά την ομιλία του απουσίαζε.
Όπως είπε, αυτή θα είναι η τακτική του, καθώς δεν αναγνωρίζει τον κ. Παππά ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό ο οποίος είναι καταδικασμένος με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο. Πάντως, η αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «δεν θα χαιρετηθώ, δεν θα χαριεντιστώ», ερμηνεύεται ως αιχμή για τον Αντώνη Σαμαρά, που σε πρόσφατη εκδήλωση χαιρετήθηκε ένθερμα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, αφότου ο πρωθυπουργός, έκανε την παρατήρηση πως πρέπει όλοι να περιορίζονται στον χρόνο και τη θεματολογία της συζήτησης προκειμένου η συζήτηση στη Βουλή να μην διαρκεί στον χρόνο 7-8 ώρες, έκανε ειδική αναφορά στον κ. Παππά.

Κατά τη δική του δευτερολογία, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, χαρακτήρισε «ασεβή» τον πρωθυπουργό, ως προς τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, αναφορικά με την αποχώρησή του κατά τις δικές του ομιλίες.

«Περιμέναμε και ξέραμε ότι την υπόθεση του ειδικού δικαστηρίου για τις άδειες θα την χρησιμοποιήσει και θα την εργαλοιποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν αναμέναμε βέβαια, αυτό το δηλωμένο θεσμικό ατόπημα. Δεν υποχρεούται να με συμπαθεί. Εχει ο ίδιος ιστορικό προσπαθειών ανάμειξης στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Τώρα θέλει να επιλέγει και το ποιος και με ποιον τρόπο θα ασκεί τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί, και όλα αυτά που επιθυμεί εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του. Είναι ασεβής προς τον κανονισμό της βουλής και το Σύνταγμα».

Ομως αντιπαράθεση είχαν στην ολομέλεια της Βουλής,  Κυριάκος Μητσοτάκης  Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονική συμπεριφορά, σημειώνοντας ότι «οι μέρες της παντοδυναμίας της είναι παρελθόν». Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να «ξεκαβαλήσει το καλάμι» και υποστήριξε ότι η στάση της επιταχύνει την έξοδο της από το Μέγαρο Μαξίμου. «Εμείς θα είμαστε εδώ με προτάσεις και κριτική για να σας ανοίξουμε με χαρά την πόρτα εξόδου», είπε χαρακτηριστικά. Και ο κ. Μητσοτάκης του απάντησε ”έλα με φόρα”

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.