Εφυγε απο τη ζωή ο βαρύτονος Ανδρέας Κουλουμπής

Aa1su3ci
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Ανδρέας Κουλουμπής, βαρύτονος της Λυρικής Σκηνής. Σύντροφος στη ζωή για 57 ολόκληρα χρόνια της ηθοποιού Κάρμεν Ρουγγέρη όπυ σ΄αυτή την διαδρομή της ζωής απέκτησαν     μία κόρη και έναν γιο. 

Cbyiooedst671b4e1933d87 

   Ο Ανδρέας Κουλουμπής ερμήνευσε τον ρόλο του Καρυωτάκη, στην ομώνυμη όπερα του Μίκη Θεοδωράκη, που ανέβηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, τον «Επίλογο» του Κουνάδη στο Μέγαρο Μουσικής και την «Ελένη» του Θάνου Μικρούτσικου, σε λιμπρέτο του Χρήστου Λαμπράκη, επίσης στο Μέγαρο Μουσικής.

   Ο Ανδρέας Κουλουμπής γεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου (α’ βραβείο), προσλαμβάνεται αμέσως από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Από το 1967 τραγουδάει όλους σχεδόν του πρώτους ρόλους βαρύτονου σε παραστάσεις που ανέβηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής. Το ίδιο διάστημα εμφανίζεται σε πολλά λυρικά θέατρα του εξωτερικού (Ιταλία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία, Πολωνία και ΗΠΑ). Σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και της Συμφωνικής  Ορχήστρας της ΕΡΤ, δίνει ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ελβετία, το Βέλγιο και συμμετέχει σε εγγραφές δίσκων όπερας. Είναι ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της Όπερας Δωματίου Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.