Πέρσ σπο την πολιτική και τα αξιώματα, υπάρχουν και οι ανθρώπινες σχέσεις. Ανθρώπινες σχέσεις που με το πέρασμα του χρόνου γίνονται συγγενικές. Με μια ανάρτηση του στο διαδίκτυο, αποχαιρέτησε τον Κώστα Σημίτη ο επί χρόνια υπεύθυνος ασφαλείας του Θανάσης Φιλιππόπουλος που πραγματικά συγκίνησε όσους την διάβασαν.
Η ανάρτηση του Θανάση Φιλιππόπουλου:
«Αυτό το ταξίδι επέλεξες να φύγεις χωρίς να με ρωτήσεις χωρίς να το έχεις προγραμματίσει, δεν το είχες κάνει ποτέ. Έτσι ξαφνικά… Δεν είπες ούτε γεια… Το απέραντο σύμπαν σε αγκαλιάζει, την απόφασή σου αυτή, εγώ είμαι πολύ μικρός να την κρίνω… Σ’ ευχαριστώ ΠΡΟΕΔΡΕ μου! ΑΘΑΝΑΤΟΣ 05/01/2025…».
Ο υπεύθυνος ασφαλείας ,ήταν στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού, μία ημέρα πριν φύγει αυτός από τη ζωή. Οι δύο τους είχαν από χρόνια στενή φιλική σχέση.
Η κηδεία του Κώστα Σημίτη θα γίνει την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου στις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή του στο Α’ Νεκροταφείο.
Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία θα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.