Ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Mitsotakis erdogan eurok309 scaled
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ειναι ίσως η πιο δύσκολη συνάντηση    από τον Δεκέμβριο του 2023, όταν υπεγράφη η Διακήρυξη των Αθηνών. Οι δύο ηγέτες   της Ελλάδας και της Τουρκίας,  Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπμ Ερντογάν  θα συναντηθούν  την   Τρίτη  23 Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ το μεσημέρι της Δευτέρας     προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία θα απευθύνει την ομιλία του την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

Τα επιτελεία των δύο ηγετών ήταν σε εντατικές επαφές το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα μετά και την ελεγχόμενη ένταση που προέκυψε λόγω της NAVTEX, την οποία εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές για έρευνες του «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο.

Σχετικά Άρθρα