Πέθανε η Κλαούντια Καρτινάλε -«Η πιο ωραία Ιταλίδα της Τυνησίας»

Cc gonna make it after all
Facebook
Twitter
LinkedIn

Claudia cardinale 768x432

Η ελαφίνα του Ιταλικού κινηματογράφου  Η Κλαούντια Καρτινάλε έφυγε απο τη ζωή την Τρίτη σ΄ ηλικία 87 ετών, «έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά της», στο Νεμούρ, κοντά στο Παρίσι, όπου είχε εγκατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια.

 Η  Κλωντ Ζοζεφίν Ροζ Καρντινάλε,  γεννήθηκε  στην Τύνιδα, στις 15 Απριλίου 1938  και το ταξίδι της στον Κινηματογράφο ξεκίνησε απο τη συμμετοχή της  στον διαγωνισμό  της «Εβδομάδας ιταλικού κινηματογράφου» στην Τύνιδα,  όπου κέρδισε τον τίτλο     «Η πιο ωραία Ιταλίδα της Τυνησίας» διαγωνισμός του οποίου το έπαθλο ήταν ένα ταξίδι στη Βενετία για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Έχει παίξει σε περισσότερες από 150 ταινίες και τη δεκαετία 1960-1970 ήταν από τις σημαντικότερες σταρ του ιταλικού κινηματογράφου. 

Cardinale ntelon 708

Τη δεκαετία του 1960 συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως τους Λουκίνο ΒισκόντιΦεντερίκο ΦελίνιΡίτσαρντς ΜπρουκςΣέρτζιο Λεόνε και Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

Cardin708 0

Η πρώτη της ιταλική ταινία είναι η  κωμωδία «Ο κλέψας του κλέψαντος». 1958 σε σκηνοθεσία Μάριο Μονιτσέλι και με πρωταγωνιστές   Βιτόριο Γκάσμαν, Ρενάτο Σαλβατόρι,  και Μαρτσέλο Μαστρογιάνι. Αν και ο ρόλος της δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, η φωτογένειά της την κάνει αμέσως γνωστή και αναγνωρίσιμη.

I soliti ignoti

Η Κλαούντια Καρτινάλε  ‘εζησε μια ζωή που θα μπορούσε να γίνει ένα φίλμ σημαδεύοντας τα ήθη και τα έθιμα των δεκαετιών 50-60 -70  με τον κακο το λύκο να παραφυλάει όταν τα φώτα στα πλατό χαμήλωναν. Αλλά εκείνη ήταν μια ηρωιδα που δεν παραβίασε τις αρχές της και έλαμψε στο παγκόσμιο στερέωμα του Κινηματογράφου.

Σχετικά Άρθρα