Πέθανε η συγγραφέας Νόρα Eφρον

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 71 ετών στη Νέα Υόρκη η συγγραφέας και σκηνοθέτης Νόρα Εφρον.

Η Έφρον, γνωστή για σενάρια όπως αυτό στην ταινία «Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», «Αγρυπνος στο Σιάτλ», «Silkwood» και, πιο πρόσφατα, το «Julie & Julia», δεν είχε δημοσίως πει η ίδια ή κάποιος εκπρόσωπος της αν πάσχει από κάποια βαριά ασθένεια.

Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας της η Εφρον έγραψε για εφημερίδες και περιοδικά, δημοσίευσε βιβλία και δοκίμια, αλλά έγινε περισσότερο γνωστή για τη δουλειά της στον κινηματογράφο.

Ήταν επίσης υποψήφια για τρία Οσκαρ.

Η Εφρον γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1941 στην Νέα Υόρκη με πατέρα θεατερικό συγγραφέα του Μπρόντγουέι και μητέρα σεναριογράφο του Χόλιγουντ.

Παντρεύτηκε τρεις φορές. Ο πρώτος της γάμος με τον συγγραφέα, Νταν Γκρίνμπουργκ έληξε το 1976. Δεύτερος σύζυγός της, υπήρξε ο δημοσιογράφος της Washington Post, Καρλ Μπέρνσταϊν, ο οποίος συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Γουότεργκέιτ

Ο γάμος τους έληξε, όταν εκείνος συνήψε σχέση με την Μάργκαρετ Τζέι, σύζυγο του τότε Βρετανού πρέσβη, η οποία ήταν και κόρη του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τζέιμς Κάλαχαν.

Το διαζύγιο της Εφρον από τον Μπέρνσταϊν έγινε η νουβέλα «Heartburn», που στην συνέχεια έγινε ταινία με πρωταγωνιστές την Μέριλ Στριπ και τον Τζακ Νίκολσον.

Ο τρίτος γάμος της με τον Νίκολας Πιλέτζι, ο οποίος έγραψε τα σενάρια των ταινιών του Μάρτιν Σκορσέζε «Goodfellas» (Τα Καλά Παιδιά) και «Casino», κράτησε 20 χρόνια.

Ηταν η μεγαλύτερη από τέσσερις αδελφές, ενώ απέκτησε και δύο γιους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.