Ηθική παρέκκλιση…- Γράφει η Ευτυχία Καρύδη- Φαράκου

1poa26a
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Γράφει η Ευτυχία Καρύδη Φαράκου

Farakou 2

Πριν χρόνια, μπαταρισμένος από κορφής και μέχρις ονύχων, και με το πόδι κρεμασμένο -γυψωμένο, από πτώση από μηχανάκι, ο Δήμος Βερύκιος. Γνωστός σήμερα από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ALPHA, τότε συντάκτης της εφημερίδας “Ριζοσπάστης”. Ο Γρηγόρης Φαράκος και η αφεντιά μου πάμε να τον επισκεφτούμε, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, περισσότερο για να αιστανθεί η μάνα του καλύτερα. Το αυτοκίνητο που μάς μεταφέρει, συνοδό τον αρχιφύλακα Λάμπη Κόκκοτα,  μπαίνει στην Υψηλάντου και σταματάει στην είσοδο του Νοσοκομείου. Δεν προλαβαίνουμε να κατεβούμε κι ένας αστυφύλακας με το μπλοκάκι και το μολύβι στα χέρια, ζητάει ταυτότητες για να κόψει κλήση.Αναγνωρίζει τον  Φαράκο. Κατακίτρινος διαλέγεται.

—–   Συγγνώμη, συγγνώμη. Δεν κατάλαβα…
——-  Καταλάβατε, και πολύ καλά, απαντάει ο Γρηγόρης Φαράκος. Απαγορεύεται η στάθμευση. Πρέπει να είσαστε συνεπής απέναντι στον εαυτό σας και κυρίως σ΄αυτό που έχετε αναλάβει. Κόψτε, λοιπόν, την κλήση. 
——- Δεν μού έχει ξανασυμβεί. Ξέρετε τί μπελάδες, θα είχα αν…αν….Σάς ευχαριστώ. Σάς ευχαριστώ.
——-– Αν είναι ειλικρινείς οι ευχαριστίες σας. Μην επιτρέπετε καμιά απολύτως παραβίαση. Κάθε ηθική παρέκκλιση είναι και μια διάψευση σας, διάψευση μου,διάψευση όλων μας. Λέει κοφτά ο Φαράκος
              2024 ο μέχρι χθες Υπουργός  Λευτέρης Αυγενάκης επιτίθεται σε υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος εννοεί να κάνει σωστά αυτό, εφ’ ω ετάχθη. Διαγράφεται από το κόμμα του, την ΝΔ, όμως ο διαγραφείς δηλώνει πώς παραμένει βουλευτής και θα υπηρετεί τους ψηφοφόρους του.
            Και πολύ σωστά λέει. Κι ακόμα ορθότερα θα πράξει. Αφού, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε πάρει είδηση τη χαμέρπεια στον αθλητισμό, ιδιαιτέρως στο ποδόσφαιρο, κατά την τετραετία υφυπουργίας Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και του έδωσε προαγωγή, τον έκανε Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων!!!
               Και καλά ο Πρωθυπουργός, ένας είναι, τί να πρωτοπρολάβει να αντιληφθεί.  Οι ψηφοφόροι του κ. Αυγενάκη, Ηρακλείου της λεβεντογέννας Κρήτης τί κάνουν; Θεωρούν πως ηγέτες είναι οι φύλαρχοι, οι οποίοι πού και πού πρέπει, εφόσον είναι ηγέτες, να ρίχνουν και καμιά ανάστροφη κατεβάζοντας καντήλια;
                Έρημε Πλάτωνα, αλήθεια είναι ότι δεν σε συμπαθώ. Μα πώς να σε παραμερίσω όταν στον Γοργία σου ο Καλλικλής  υποστηρίζει πως δίκαιο είναι “Το δίκαιο της πυγμής”. Kι ακόμα σε τέτοιους καιρούς πώς να μη θυμηθώ από τον Θουκυδίδη τον περίφημο λόγο των Αθηναίων προς τους Μηλίους “Και μεις γνωρίζουμε κι εσείς ότι κατά τον ανθρώπινο νόμο τα δίκαια κρίνονται μόνον από ίσους, ενώ τα δυνατά τα πράττουν οι ισχυροί και τα αποδέχονται οι αδύνατοι”.
               Λένε πως ο χρόνος κλείνει τις πληγές, Δεν το πιστεύω. Ο χρόνος σαν αγκίστρι στα μύχια τις βαθαίνει και τις ματώνει. Ο νους ξαναγυρίζει στην οδό Υψηλάντου, σ ΄εκείνη την ηθική παρέκκλιση. 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.