“Μην ταϊζετε τα Τρόλς” – Της Δέσποινας Μακρινού

2017 08 04 124937
Facebook
Twitter
LinkedIn

“Μην ταίζετε τα Τρόλς”

Της Δέσποινας Μακρινού

 

“Είχα κάνει έρευνα με εντολή δικαιοσύνης, σε απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα μου και όταν ανακαλυψαν ότι  τα τρόλς- δολοφόνοι, με κυβέρνηση Ν.Δ, ήταν μέσα απο το κτήριο του κόμματος η έρευνα ξαφνικά σταμάτησε ”. Αυτά δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, Αρης Σπηλιωτόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξή του στην ιστοσελίδα μας.

Παρόμοια καταγγελία είχε κάνει πρίν απο ένα χρόνο περίπου και το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, για τρόλ με ψεύτικους λογαριασμούς, που στοχοποιούν, διασύρουν, πλήττουν ανεπανόρθωτα το δημοκρατικό πολίτευμα.

Τι είναι τελικά τα τρόλ;

Όταν συνάντησα απο κοντά ένα πραγματικό τρόλ στο ταξίδι μου στη Νορβηγία, όχι μόνο αστειεύθηκα μαζί του, αλλά θέλησα και να φωτογραφηθώ αγκαλιάζοντάς το. Ήταν ένα πελώριο ξωτικό βγαλμένο απο την σκανδιναβική μυθολογία με μεγάλη μύτη και πελώρια αυτιά. Χαριτωμένο και αξιαγάπητο.

Σκέφθηκα τη συζήτηση στην χώρα μας για τα τρόλς, που δολοφονούν χαρακτήρες, εμφανίζονται για να κάνουν κακό, για να ταλαιπωρήσουν, να αποπροσανατολίσουν και ένοιωσα, πόσο εξοντωτική μπορεί να γίνει η χρήση της τεχνολογίας, ακόμη και για τα χαριτωμένα αυτά πλασματάκια.

Τρόλ λοιπόν, στην γλώσσα του διαδικτύου είναι η χρήση ενός ψεύτικου λογαριασμού, με σκοπό να προωθήσει επιτηδευμένα, θέσεις και απόψεις σε μία κοινότητα, με πονηρό και ολοκληρωτικό σκοπό την παγίδευση σε μία πλασματική αλήθεια.

Η αναστάτωση και η  αληθοφάνεια με την οποία εμφανίζεται μπορεί να προκαλέσει δολοφονία χαρακτήρων, παραπληροφόρηση, απόκρυψη αληθινών στοιχείων.

Παλαιότερα υπήρξαν και κάποιοι που ήθελαν να με βγάλουν απο τη μέση γιατί τους χάλαγα την διαπλεκόμενη σούπα των αφεντάδων τους” θα υποστηρίξει στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Το τρολάρισμα λοιπόν, γνωστό στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων δεν έχει χρώμα. Εμφανίζεται και χρησιμοποιείται δήθεν για επικοινωνιακούς λόγους και αλλάζει την ατζέντα των σοβαρών θεμάτων, επικεντρώνοντας την “δήθεν οργή” τους σε προσωπικά και άλλα δεδομένα, ενός ή περισσοτέρων προσώπων του ιδίου κόμματος ή άλλων “ενοχλητικών” προσωπικοτήτων.

Μην ταίζετε τα τρόλς! Dont feed the trolls!

Το 1980 ήταν τότε , που για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο διαδίκτυο αυτή η “νοσηρή”  παρέμβαση.

Το τρόλ έχει την προέλευση του απο την αγγλική λέξη troll, που σημαίνει σύρσιμο του δολώματος στο νερό κατά τη διάρκεια του ψαρέματος. Εξ ου και το σλόγκαν

Μην ταίζετε τα τρόλς”!

Καναδοί επιστήμονες ψυχολόγοι, ανακάλυψαν και παρέδωσαν μελέτη απο 1200 τρόλ, σύμφωνα με την οποία στόν δημιουργό του τρόλ, ενυπάρχουν υψηλά επίπεδα σαδισμού, ψυχοπάθειας και συμπάθειας προς τον μακιαβελισμό. Ο χρήστης αρέσκεται στο να εξαπατά, ασύστολα και χωρίς αναστολές, χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα και λογαριασμούς.

“Πεν Νταλαούρα”, “Χ” , “Γέροντας Παστίτσιος” και άλλα, είναι μερικά απο τα πιο γνωστά τρόλ, που κατάφεραν να αναστήσουν ακόμη και τον Γέροντα Παίσιο για ένα μεταθανάτιο θαύμα. Η συγκεκριμένη απόφαση απασχόλησε τη δικαιοσύνη και ο ανάλγητος κακοήθης, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή με αναστολή, για κατ’ εξακολούθηση εξύβριση θρησκεύματος.

Το τρόλ ρίχνει το “δόλωμα” και καρτερεί τα θύματά του να “τσιμπήσουν”.

Αν τσιμπήσουν, τότε διαιωνίζεται το δηλητήριο και το “ψάρι” γίνεται έως και “θανατηφόρο”.

 “Μην δίνετε τροφή στα τρόλ” λοιπόν και θα εξαφανιστούν!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.