Ισραήλ – Lev Kraitman – « Ο ήρωας με τα σανδάλια»

Lev kraitman irail tel aviv iroas me sandalia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Lev Kraitman είχε βγει για φαγητό στην περιοχή του παλιού λιμανιού του Τελ Αβίβ όταν άκουσε συνεχόμενους πυροβολισμούς στην περιοχή του συρμού .Αυτόματα σηκώνεται και τρέχει προς το σημείο. Η παγκόσμια κοινή γνώμη  συναντά τον ήρωα με τα σανδάλια, στα   πλάνα από βιντεοσκοπήσεις σπιτιών και   τον δείχνουν να τρέχει  προς  τους τρομοκράτες   που πυροβολούν στα τυφλά  και σκοτώνουν  επτά νέους ανθρώπους και τραυματίζουν άλλα δέκα άτομα. Ανάμεσα στα θύματα   ο Ελληνας 26 ετών φοιτητής της Αρχιτεκτονικής  Ιωνάς Καρούσης .

Arthrou yona karussis (1)

Ολόκληρο το Ισραήλ εκείνες τις στιγμές έχει το νου του στις άπειρες βαλλιστικές επιθέσεις  από το Ιράν. Ο Λέβ Kraitman ,εντοπίζει τους δύο τρομοκράτες ,, πυροβολεί  ο ένας από τους δύο  πέφτει νεκρός.  Ο δεύτερος αντιλαμβάνεται ότι ο αιφνιδιασμός σε ανύποπτους πολίτες  σταματάει εδώ…και τρέχει για να διαφύγει. ο Lev Kraitman  πυροβολεί και τον τραυματίζει. Το μακελειό σταματάει, με τα θύματα σκορπισμένα στο δρόμο.

Ο Lev φρόντισε τους τραυματίες πριν φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης Δυστυχώς δεν μπόρεσε να σώσει την κοπέλα που με το σώμα της προσπάθησε να προστατεύσει το μωρό της.

Ο Lev   ηταν απο τους νέους που πρν απο 1 χρόνο  στις 7 Οκτωβρίου του 2023 ,βρισκόταν κι εκείνος στο φεστιβάλ Nova όταν εισέβαλαν οι μαχητές της Χαμάς και άρχισαν να ξεκληρίζουν νέους κυρίως ανθρώπους .  Ο  Lev επέζησε και κατάφερε να σώσει ακόμη 20 ανθρώπους που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τη μανία των μαχητών.

Ο Lev Kraitman τους τελευταίους έξι μήνες υπηρετεί ως έφεδρος αξιωματικός στον ισραηλινό στρατό IDF.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.