Πτι Παλαί: Ο ιστορικός κινηματογράφος στο Παγκράτι ξαναλειτουργεί ως θεατρική σκηνή

Thumbnail (3)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πτι Παλαί: Ο ιστορικός κινηματογράφος στο Παγκράτι ξαναλειτουργεί ως θεατρική σκηνή

Γράφει η Τίνα Πανώριου

Εξήντα δύο χρόνια μετά το πρώτο του άνοιγμα, το αγαπημένο μας σινεμά του Παγκρατίου , ανοίγει ξανά. Ως θέατρο αυτή την φορά.

Και μας αναμένει να το αγαπήσουμε ξανά.

Ο χώρος – λίγο πίσω από το Χίλτον – κοντά στο Κολωνάκι , δίπλα στην Πλατεία Προσκόπων και στον Μαγεμένο Αυλό , εγκαινιάστηκε το 1962, ως κινηματογράφος, και για δεκαετίες παρέμενε ένας από τους  αγαπημένους τόπους συνάντησης, μαθητών, φοιτητών, αστών κυριών , καλλιεργημένων, ηλικιωμένων, σινεφίλ .Αυτά, έως και το 2019 που σταμάτησε τη λειτουργία του.

Το Πτι Παλαί λοιπόν ανοίγει ξανά τις θύρες του και στις 10 Οκτωβρίου θα κάνει πρεμιέρα με  το «Τριαντάφυλλο στο στήθος», του Τένεσι Ουίλιαμς, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιωργή Τσουρή, με πρωταγωνιστές τη Μαρία Καβογιάννη και τον Μάκη Παπαδημητρίου. Μαζί τους θα είναι η Ζώγια Σεβαστιανού, ο Φοίβος Ριμένας, η Βάλια Παπακωνσταντίνου, η Τόνια Μαράκη, ο Στρατής Χατζησταματίου, η Ορνέλα Λούτι, η Λυδία Γιαννουσάκη και η Κατερίνα Μεφσούτ.

Στα μέσα Δεκεμβρίου λίγο πριν τις γιορτές θα κάνει πρεμιέρα «Ο Φιάκας», του Δημοσθένη Μισιτζή, μια κλασική νεοελληνική κωμωδία, που πρωτοανέβηκε το 1870. Το έργο διασκευάζουν και σκηνοθετούν ο Γιωργής Τσουρής και ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος και ο θίασος απαρτίζεται από τους: Θάνο Τοκάκη, Ηρώ Μπέζου, Θανάση Δόβρη, Ευαγγελία Καρακατσάνη και τον Γιωργή Τσουρή, με μουσικό επί σκηνής τον Yoel Soto.

H προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

Πτι Παλαί, Ριζάρη 24, Παγκράτι – Δίπλα στο μετρό

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.