Αλέξης Τσίπρας :«Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

5814619441240065406
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έβλεπα τώρα

Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω

Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.

3642c5d528451be7990301eb9dd8ecf5 generic

Οι στίχοι του Μανόλη Αναγνωστάκη συμπυκνώνουν το νόημα της δημιουργίας αυτού του Ινστιτούτου. Αλέξης Τσίπρας.

Μια «φωλιά νερού» στην άνυδρη εποχή μας

Ο Αλέξης Τσίπρας   σήμερα,22 Οκτωβρίου 2024 στο Ινστιτούτο του  σε ημερίδα ,θα αναπτύξει  το θέμα που καίει  τους Ελληνες πολίτες  «Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

 Θα αναπτυχθούν  θεματικές συζητήσεις κατά τις οποίες θα πάρουν τον λόγο οικονομολόγοι, πολιτικοί και ειδικοί είναι χωρισμένη η ημερίδα που οργανώνει το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα.

Τέσσερις υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας των κυβερνήσεων Τσίπρα, Παπανδρέου και Σημίτη θα πάρουν τον λόγο και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την οικονομία και την ακρίβεια.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Λούκα Κατσέλη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσε υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ στη συνέχεια θήτευσε ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης που ήταν υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη Διαχείριση του Δημόσιου Χρέους στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη από το 1996 έως το 2000, ενώ το 2015 διετέλεσε υπουργός Οικονομίας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής το 1989.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2015 τέθηκε επικεφαλής των τεχνικών διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτή την περίοδο είναι Οικονομικός Σύμβουλος της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.