Οτι θυμάμαι Χαίρομαι! – Γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα

Κατασκευές για την 28η Οκτωβρίου
Facebook
Twitter
LinkedIn

   Δεκαετία του ΄90 και στην οδό Μελεάγρου , που έμενε αγαπημένος φίλος , μου ετοιμάζει ,τη γιορτή μου, ως έκπληξη  στο σπίτι του. Συνθήκες τέτοιες, που δεν μπορούσα ν αρνηθώ. Οχι ότι δεν με κολάκευε ή δεν με συγκινούσε μια τέτοια χειρονομία, -διάσημος φίλος-  αλλά να πως να το πω, εγώ  ήθελα  να καλώ τους φίλους μου μετά την δουλειά μας για ένα ποτήρι κρασί . Και η αλήθεια  είναι  ,ότι  συνήθιζα , να γιορτάζω με τους συναδέλφους μου , στο ”Περιβόλι του Ουρανού” κάθε χρόνο. υπό την ”καθοδήγηση” της μουσικής του αγαπημένου μου Μπάμπη Τσέρτου. Ναι! Στο ”Περιβόλι” που σηκωνότανε η Σεμίνα Διγενή να χορέψει και απο κάτω ο Ανδρέας Παπανδρέου να την χειροκροτεί. Χειροκροτούσα τη Διγενή και η αθεόφοβη με εκβίαζε μια ζωή ότι θα στείλει τη φωτογραφία μου στον Περισσό ότι χειροκροτούσα τον Ανδρέα.

  Μάλιστα ο Περισσός! Επίτιμος Πρόεδρος Χαρίλαος Φλωράκης. Μπορούσα να μην καλέσω τον ”παππού” που με πολύ σεβασμό λέγαμε μεταξύ μας  οι νεότεροι; Ο Χαρίλαος δεν ήρθε. Μου έστειλε γαρύφαλλα κατακόκκινα με την κάρτα του να μου εύχεται. Στο τηλέφωνο μάλιστα μου είπε: ”Τα γαρύφαλλά, είναι η δουλειά τους να μαραθούν. Εσύ πρόσεχε μη μαράνεις την καρδιά σου … με τούτα και με εκείνα”

Το βράδυ λοιπόν της 26ης Οκτωβρίου ήρθαν πολλοί σημαντικοί άνθρωποι από όλες τις παρατάξεις .Ηρθε τότε και η υπουργός Εξωτερικών που πραγματικά συμπαθούσα και συμπαθώ για τη στάση  της στα εθνικά μας  θέματα. Αλλά εγώ αφοσιωμένη  στους δικούς μου φίλους που με τίμησαν εκείνο το βράδυ Κώστας Σταματίου ,Βασίλης Ραφαηλίδης, Μένια Παπαδοπούλου, Φρέντυ Γερμανός, ο Μπάρ Μπάρ και φυσικά οι κολλητοί μου Κώστας Κωβαίος,  Γρηγόρης Μελάς, Ολγα Πολίτου. Η αδελφική μου φίλη Γιάννα Παπαδάκου ,μου έτρωγε τα αυτιά ”Ο καθένας απο αυτούς είναι ένα ρεπορτάζ’ ‘Η Ολγα  αναστέναζε ότι ο καθένας  απο αυτούς μπορει να στηρίξει το Ελληνικό θέατρο, η Μένια Διευθύντρια τότε της ΕΡΤ να λέει και στη Γιάννα και σε μένα , ”Η αποψινή βραδιά δεν σας απαλλάσσει από την πρωϊνή σας βάρδια…Περιττό να σας πώ οτι την άλλη μέρα το βράδυ ο Μπάμπης  Τσέρτος μου τραγουδούσε το αγαπημένο μου τραγούδι στο Περιβόλι ‘Μα εγώ δε ζω γονατιστός είμαι της γερακίνας γιός” και η Γιάννα Παπαδάκου να στέλνει παραγγελίες τραγούδησέ της Μπάμπη ”Μές την υπόγεια την ταβέρνα ”Και ο σύντροφός της Γιάννας Παπαδάκου  Παντελής Τάφας να κάνει το σταυρό του και να σιγοψιθυρίζει και για τη γυναίκα του και για μένα  ”Ημαρτον Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου εσείς οι δυο βλέπετε ακόμη και τα τραγούδια με ”πολιτικό” ρεπορτάζ.

Τι να κάνουμε Παντελή μου , του έλεγε γελώντας η Γιάννα ,δεν βλέπεις ότι χθες η Δήμητρα δεν χωρούσε στα παπούτσια της και προχώραγε ξυπόλυτη.

Τι να κάνουμε παιδιά ,έτσι γιορτάζουμε εμείς ,συναδελφικά .συντροφικά, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Ετσι και απόψε θα γιορτάσουμε  -άλλωστε γλυτώνει κανείς από την Λαμπριάνα  Κυριακού, Δέσποινα Μακρινού και τον Δημήτρη Αλεξόπουλο; Χρόνια μας πολλά Δημήτρη!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.