Τέλος για το «Euronews Greece”, νέα πρόταση για “Euronews Greek” / Επανέρχονται τα μπλοκάκια στο δημόσιο!

dimosiografos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα  από τον κόσμο των media…

Τέλος για το «Euronews Greece”, νέα πρόταση για “Euronews Greek”

Με μια νέα, επί της ουσίας, πρόταση κατέθεσε στους επιτελείς της κυβέρνησης, ο επικεφαλής του Euronews Μαικλ Πίτερς, στις συνατήσεις που είχε την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη. Μπορεί να μην είδε το Σιμο Κεδίκογλου, αλλά συναντήθηκε με όσα τα πρόσωπα που ήταν εντεταλμένα να ασκήσουν τον έλεγχο του Euronews.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, το Euronews θα λειτουργήσει στην Ελλάδα, μεταδίδοντας το υφιστάμενο πρόγραμμα του, στην ελληνική γλώσσα, χωρίς, προς το παρόν επιπλέον παραγωγές ελληνικού περιεχομένου, δίχως την ανάμειξη στις πολιτικές διεργασίες, χωρίς να διεκδικεί διαφήμιση στην ελληνική αγορά. Όσα προηγουμένως στα τέλη Ιουνίου, είχαν ανακοινωθεί προς τα ελληνικά ΜΜΕ, για τα μελλοντικά σχέδια, αποσύρονται, προς το παρόν, αφού στόχος του Euronews είναι η γεωγραφική του επέκταση και η παρουσία του στην Αθήνα.

Το σχέδιο

Το Euronews δεσμεύεται δηλαδή πως απλώς θα προσθέσει την ελληνική γλώσσα στις ήδη 11 (γερμανικά, αγγλικά, αραβικά, ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά, περσικά, πορτογαλικά, ρώσικα, τούρκικα, ουκρανικά) που εκπέμπει συμπεριλαμβανόμενης της Τουρκίας, χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Πως θα λειτουργεί; Το ειδησεογραφικό υλικό που παράγεται από τους συνεργάτες του καναλιού θα γίνεται αντικείμενο διαβούλευσης και της ελληνικής πλευράς, στις συσκέψεις με τους επικεφαλής των υπολοίπων δικτύων. Την Ελλάδα θα εκπροσωπεί ο διευθυντής ειδήσεων του ελληνικού Euronews, Βασίλης Μπίτσης. Κάθε πλευρά με βάση τα βίντεο που θα έχει θα διαμορφώνει τα ρεπορτάζ ανάλογα με τις θέσεις που έχει κάθε χώρα.Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα, σύμφωνα με το Μ. Πίτερς θα έχει τη δική της φωνή στη Γερμανία, ή στις Βρυξέλλες, αλλά και σε 3,5 δις. ακροατές σε όλον τον κόσμο.

«Σε Ελλάδα και Κύπρο στις 17-23 Δεκεμβρίου»

Στόχος του Euronews είναι να βγει στον αέρα με την ελληνική έκδοση στην Ελλάδα και στην Κύπρο μέσω του δικτύου της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (δηλαδή θα χρειάζεται να έχει κανείς δεκτη για να το δει ) την εβδομάδα από 17 ως 23 Δεκεμβρίου. Αν όμως η ελληνική κυβέρνηση πει «όχι», «τότε θα είναι ένα πρόβλημα για εμάς στο Euronews και στην Κομισιόν» καθώς έχουμε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Θυμίζουμε πως η Κομισιόν χρηματοδοτεί εξολοκλήρου το εγχείρημα στην Ελλάδα για τα επόμενα 5 χρόνια. Ο Μ. Πίτερες ανέφερε πως το Euronews ανταποκρίθηκε στην κοινή επιστολή που υπέγραφαν την περασμένη Άνοιξη οι επικεφαλής της ΕΡΤ , Λ Ταγματάρχης και του ΡΙΚ Θέμη Θεμιστοκλέους, και αφού είχαν προηγηθεί αναλυτικές συζητήσεις και προσπάθεια 9 ετών. Οι διοικήσεις των 2 κρατικών δικτύων δεσμεύονταν για την αναμετάδοση του Euronews στα ελληνικά , έχοντας υπόψη τους την υποχρέωση που προκύπτει για την ΕΡΤ από τη συμμετοχή στο Euronews , αλλά και από τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος Ρουσόπουλου. Επιτρέπει στην ΕΡΤ να μεταφέρει ξενόγλωσσα δίκτυα, συνεπώς, μπορεί να το κάνει και για ένα κανάλι που θα εκπέμπει και στην ελληνική γλώσσα.

Ο Μ. Πιτερς επέμεινε πως εξήγησε στην ελληνική κυβέρνηση τη διαδικασία των προσλήψεων , και το μοντέλο λειτουργίας του δικτύου. Εξαρχής όμως είπε πως δεν πρόκειται για το Euronews Greece (δηλαδή για το «Ελληνικό Euronews” αλλά και το Euronews Greek ( το Euronews στα ελληνικά). Η ελληνική κυβέρνηση δεν τοποθετήθηκε.

«Ανταγωνιστικό δίκτυο»

Αυτή είναι η μια πλευρά της ιστορίας. Υπάρχει κι η άλλη που εκφράζεται από μέρος των βουλευτών της ΝΔ, αλλά και μεσαίων στελεχών της ΕΡΤ. Κάνουν λόγο για ανταγωνιστικό δίκτυο που δημιουργείται δίπλα στην ΕΡΤ και μάλιστα υποστηρίζουν πως κακώς η υπόθεση ανατέθηκε στη γενική γραμματείας ενημέρωσης από το ΔΣ της ΕΡΤ, πράξη την οποία αποκάλυψε το «Π». Θα έπρεπε ήδη με βάση το πόρισμα των 3 υπαλλήλων της ΕΡΤ, εκ των οποίων μόνο η Φωτεινή Γιαννουλάτου, είχε σχέση με την υπόθεση και μειοψήφησε, η ΕΡΤ θα έπρεπε ήδη να είχε διακόψει τη μετάδοση του Euronews. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα στις σχέσεις ΕΡΤ- Euronews, και θα ανάγκαζε την ελληνική εταιρεία σε αποχώρηση από το μετοχικό κεφάλαιο του ευρωπαϊκού δικτύου, αλλά και πρόβλημα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Κομισιόν. Υπάρχουν άλλοι που υποστηρίζουν πως πρέπει να επιτραπεί η μετάδοση, αλλά με την καταβολή αντιτίμου για την ψηφιακή συχνότητα. Είναι κάτι που δεν δέχεται το Euronews, με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί και δεν το επιθυμούν για τους εαυτούς τους οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Η δεύτερη ερώτηση Μιχελάκη

Στην υπόθεση παρενέβη και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης. Με δεύτερη ερώτηση τους προς υπουργούς, Κ.Χατζηδάκη και Σ. Κεδίκογλου, ρωτάει για το λόγο συγκρότησης της επιτροπής για το Euronews με διοικητικούς υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, “ιδίως όταν προ ολίγων ημερών ήλθε στο φως της δημοσιότητας η συγκρότηση αντίστοιχης επιτροπής από την ΕΡΤ με τη συμμετοχή των κ.κ. Γιώργου Συριόπουλου (Προϊσταμένου Διεύθυνσης Εκδόσεων), Φωτεινής Γιαννουλάτου (Προϊσταμένης Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων) και Ηλία Φαραντόπουλου (Προϊσταμένου Γραφείου Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης)” . Ακόμη αν “αληθεύει ότι η ΕΡΤ υποχρεούται δυνάμει του καταστατικού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο του δορυφορικού καναλιού Euronews να επιτρέπει σε αυτό να εκπέμπει ελεύθερα σε συχνότητά της το σήμα του” και “σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η νέα διοίκηση της ΕΡΤ προς αυτήν την κατεύθυνση με σκοπό την αποτελεσματική προάσπιση των συμφερόντων της”.

**Σε συνεχή επαφή και με το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται τόσο η Κυπριακή κυβέρνηση, όσο και το ΡΙΚ. Στόχος τους να εξηγήσουν πως δεν μπορεί να απαγορευτεί η μετάδοση του Euronews στην ελληνική γλώσσα, καθώς η λειτουργία στην Κύπρο έχει συνδυαστεί με την Κυπριακή Προεδρία.

**Επαφές και με τη nova είχε ο Μαικλ Πιτερς. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση απορρίψει τη συνεργασία, ωφελημένη θα είναι η nova που θα μεταφέρει ένα κανάλι με παγκόσμια εμβέλεια που θα μιλάει ελληνικά

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23464#more-23464

Επανέρχονται τα μπλοκάκια στο δημόσιο!

Την επιστροφή στο καθεστώς των «χρυσών μπλοκ» παροχής υπηρεσιών προαναγγέλλουν στην ΕΡΤ ως «λύση» στις απολύσεις των συμβασιούχων. Ήδη κατά πληροφορίες της στήλης γνωστοί δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στα τρία κόμματα της κυβέρνησης βρίσκονται σε αναμονή για τη μεγάλη άνοδο στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η φράση που ακούγεται στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου δεν είναι κούφια υποσχέσεων. Πάντα κατά πληροφορίες μας ετοιμάζεται τροπολογία στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης με την οποία θα επιτρέπεται πάλι στους φορείς του δημοσίου η απασχόληση με δελτίο παροχής υπηρεσιών, δηλαδή με συμβάσεις έργου, αλλάζοντας με αυτό τον τρόπο το νόμο Ραγκούση! Η εν λόγω τροπολογία σχεδιάζεται να έρθει στη Βουλή μετά την ψήφιση των επώδυνων μέτρων του νέου πακέτου της τρόϊκας για ευνόητους λόγους. Κάποιοι από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης περιμένουν να ψηφιστούν τα μέτρα των απολύσεων στο δημόσιο για να γεμίσουν το δημόσιο με τα δικά τους «χρυσά μπλοκάκια». Καθεστώς που είχε χαρακτηριστεί ως καταστροφικό για το κομματικό σύστημα διαχείρισης του δημόσιου τομέα στη χώρας μας, από δημοσιογράφους που είχαν πρωτοστατήσει τότε υπέρ του νόμου Ραγκούση!

Την ίδια στιγμή στην ΕΡΤ οι συμβασιούχοι ετοιμάζονται για σύγκρουση με τη διοίκηση η οποία δεν απαντά ποια είναι η πρόταση της για τους συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε δυο μήνες. Απόφαση ωστόσο έχει ληφθεί.

Από τις 350 θέσεις για συμβασιούχους εργασίας που είχαν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, θα διατηρηθούν οι 315 θέσεις αλλά θα απολυθούν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το ένα συν ένα έτος σύμβασης για να έρθουν στη θέση τους άλλοι συμβασιούχοι. Παράλληλα θα περιμένουν την ψήφιση της παραπάνω τροπολογίας για να προσληφθούν με μπλοκάκι και νέοι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ. Τα κριτήρια επιλογής που είχαν τεθεί σε μια απόπειρα αντικειμενικοποίησης των προσλήψεων θα πάνε έτσι περίπατο και ο Κάθε «κομματάρχης» στην κρατική τηλεόραση θα υπόσχεται και θα μοιράζει τις δικές τους θέσεις συμβάσεων με μπλοκάκι.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23457

Η Espresso με Αρ. Φύλλου 1

** Καλά κρατούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στους ραδιοσταθμούς Επικοινωνία FM (οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από επτά μήνες), Derti 98.6, Flash και Νitro 102.5, καθώς και στους τηλεοπτικούς (ο Θεός να τους κάνει) σταθμούς Sunny Tv και Sport Tv αλλά και στις εφημερίδες Athens News και Εξπρές. Στην Espresso οι κινητοποιήσεις ανεστάλησαν καθώς η εφημερίδα εκδίδεται πλέον από την εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ, όπως αναφέρεται και στην «ταυτότητα» της 2ης σελίδας. Η Espresso του Γιάννη Φιλιππάκη (πλέον) κυκλοφόρησε χθες Τετάρτη με Αρ. Φύλλου 1 και μέσα σε παρένθεση με Αριθμό Φύλλου 3.508.

** Τελικά δεν οπλοφορούσε η Βασιλική Πρέντζα (του καναλιού Alpha) στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Απλώς την ημέρα της τσιγγάνικης βεντέτας, έκανε ρεπορτάζ για..τα διάτρητα μέτρα ασφαλείας και οι αρχές – έχοντας λερωμένη τη φωλιά τους- υπερέβαλαν συλλαμβάνοντάς την και οδηγώντας την στο Α.Τ Κυψέλης. Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της κάλυψε την ρεπόρτερ και κατήγγειλε τις διαρροές που «μεταμφιέζονται» σε ειδήσεις…

** Απειλές και φραστική επίθεση που συνοδεύτηκαν από ρίψη αντικειμένων δέχθηκαν το Σαββατοκύριακο δημοσιογράφοι της εφημερίδας ΓΑΥΡΟΣ. Οι απειλές συνεχίστηκαν και με ανώνυμα τηλεφωνήματα στα γραφεία της εφημερίδας. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και η ΕΣΗΕΑ καταδικάζουν κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται και δηλώνουν πως οι δημοσιογράφοι δεν είναι και δεν θα γίνουν μέρος οπαδικών διαφορών και οπαδικής βίας όσο και αν αυτό επιχειρείται από κάποιους…

Πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/espresso-1.html

Απέλυσαν από τον «Αθήνα 9,84» τη Λαμπρινή Θωμά 

Τελικά η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» απέλυσε την δημοσιογράφο Λαμπρινή Θωμά.

Είχε προηγηθεί η εκδικητική ενέργεια του γενικού διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη να παύσει την εκπομπή της Θωμά και να μετακινήσει την ίδια σε βραδινή βάρδια.

Το «παράπτωμα» της Λαμπρινής Θωμά ήταν ότι επισήμανε στην εκπομπή της πως οι εργαζόμενοι δεν υιοθετούν το περιεχόμενο ανακοίνωσης με την οποία η διοίκηση ισχυριζόταν ότι η «ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον 9,84», επειδή δεν έδωσε άδεια να εξαιρεθεί ο σταθμός από την πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων για να μεταδοθεί αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας.

Η Θωμά κατήγγειλε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και πρακτικές Καμπύλη μέσα από το σάιτ locandiera.gr.

Ο διευθυντής με τις αριστερές καταβολές και τις φιλίες με τους… Κανέλληδες, ως φαίνεται δεν άντεξε την κριτική και αποφάσισε -παρά τις αντιδράσεις και την παρέμβαση της ΕΣΗΕΜΘ- να απολύσει την Λαμπρινή Θωμά δίνοντας οριστική λύση στο «πρόβλημα»…

Πηγή: http://newpost.gr/post/163436/apelysan-ti-lamprini-thoma-apo-ton-athina-984/

Δ. Τρίμης: “Καμίνης και Καμπύλης έχουν χάσει το μέτρο

Διολισθαίνουν σε αυταρχικές πρακτικές στον Αθήνα 9.84″

Δήλωση του Δημήτρη Τρίμη, προέδρου της ΕΣΗΕΑ

Κάποιος σπουδαίος άνδρας έλεγε ”να κάνουμε σοβαρά τη δουλεία μας και να μην παίρνουμε τόσο σοβαρά τον εαυτό μας”. Αυτή την αρχή θα ήθελα να υπενθυμίσω στους παλιούς μου φίλους Γιώργο Καμίνη και Τάκη Καμπύλη, καθώς παρακολουθώ να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο στη διεύθυνση του δημοτικού σταθμού “Αθήνα 98.4″ παραβιάζοντας αρχές που κάποτε υπερασπίζονταν. Είναι λυπηρό να υποχρεώνομαι να τους εγκαλώ για αυταρχικές και καταστροφικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων και της δημοσιογραφικής λειτουργίας του σταθμού.

Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Πηγές: http://www.paron.gr/typologies/?paged=2 / http://syspeirosi.wordpress.com/

ΕΤΕΡ: “Ξεπεράστηκε κάθε όριο αυθαιρεσίας”

Ανακοίνωση ΕΤΕΡ

Η ελεύθερη ραδιοφωνία στα δεσμά της.

Ή όταν ο Καμπύλης αποφασίζει και διατάζει.

Εκβιασμοί και απολύσεις, απειλές και παραληρήματα, εμμονές και χουντικές πρακτικές.

Ο γενικός διευθυντής του δημοτικού ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84, Τάκης Καμπύλης, «ξαναχτύπησε», ξεπερνώντας αυτή τη φορά κάθε όριο αυθαιρεσίας.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε στην απόλυση της δημοσιογράφου, Λαμπρινής Θωμά, μητέρας ανήλικου παιδιού και επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας, επειδή τόλμησε στον αέρα του σταθμού να μείνει πιστή στη δεοντολογία που προστάζει η ίδια η φύση του επαγγέλματός της και να αντιδράσει σε κείμενο εκ της διοικήσεως που ετσιθελικά διαβάστηκε σε δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84 περί δήθεν φίμωσης του σταθμού από την ΕΣΗΕΑ.

Η εκδικητική του μανία γνωστή. Μόλις πριν από λίγο καιρό επιστράτευσε ακόμα και τα όργανα της τάξης για να εξουθενώσει ηθικά 3 ηχολήπτες – μέλη της ΕΤΕΡ, αφού πρώτα τους είχε εξοντώσει οικονομικά με τελικό σκοπό να τους δείξει την πόρτα της εξόδου.

Η ΕΤΕΡ δηλώνει την αμέριστη στήριξή της τόσο στη Λαμπρινή Θωμά όσο και στο σώμα των εργαζομένων του Αθήνα 9.84, που καλούνται να υπερασπιστούν την ελευθεροτυπία και μάλιστα από τη συχνότητα η οποία ταυτίστηκε με αυτήν.

Άραγε τι έχει να δηλώσει για τα κατορθώματα του κου Καμπύλη ο άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη, Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης;

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23471#more-23471

Επιστολή στον Γ. Καμίνη από την ΕΣΗΕΜΘ

Ανακοίνωση ΕΣΗΜΕΘ

Εκδικητική μετακίνηση δημοσιογράφου στον «Αθήνα 9,84»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει ως εκδικητική την ενέργεια του γενικού διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» Παναγιώτη (Τάκη) Καμπύλη να παύσει την εκπομπή της συναδέλφου-μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ Λαμπρινής Θωμά και να μετακινήσει την ίδια σε βραδινή βάρδια του ιστοτόπου του σταθμού, επειδή σχολίασε «στον αέρα» ανακοίνωση του 9,84 κατά της ΕΣΗΕΑ.

Το «παράπτωμα» της Λαμπρινής Θωμά ήταν ότι επισήμανε στην εκπομπή της πως οι εργαζόμενοι δεν υιοθετούν το περιεχόμενο ανακοίνωσης με την οποία η διοίκηση ισχυριζόταν ότι η «ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον 9,84», επειδή δεν έδωσε άδεια να εξαιρεθεί ο σταθμός από την πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων για να μεταδοθεί αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας.

Η αντίδραση της διοίκησης ήταν να επιβάλει την αλλαγή καθηκόντων της δημοσιογράφου με τρόπο που, πέρα από όλα τα άλλα δεοντολογικά ζητήματα που εγείρει, αγνοεί το γεγονός ότι της προκαλεί ανυπέρβλητες δυσκολίες, καθώς η συνάδελφος είναι επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει ότι τα όρια του διευθυντικού δικαιώματος δεν μπορούν να εκτείνονται πέρα από την προστασία της ελευθερίας του λόγου, και καλεί τη διεύθυνση του σταθμού να ανακαλέσει άμεσα την συγκεκριμένη απόφαση, με την οποία σαφέστατα θίγεται το δικαίωμα που κάθε δημοσιογράφος διεκδικεί για το σύνολο του κλάδου, να διατυπώνει ελεύθερα την άποψή του.

Το ίδιο αίτημα απηύθυνε με επιστολή της η ΕΣΗΕΜ-Θ και στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Νέα συνέλευση στον “Αθήνα 9,84″ σήμερα (24/10/2012)

Σε νέα συνέλευση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του “Αθήνα 9,84″ μετά την απόλυση της Λαμπρινής Θωμά. Στο ψήφισμα τους οι δημοσιογράφοι του δημοτικού σταθμού ζητούσαν την αποκατάσταση της.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Oι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 πραγματοποίησαν σήμερα 24/10/2012 Συνέλευση στον χώρο του σταθμού παρουσία της Αντιπροέδρου και δύο μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και ενημερώθηκαν από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ για τα σχέδια Κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης, Τροποποίησης Συστατικής Πράξης, Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών που εκπονεί η επιχείριση.

Η συνέλευση έκρινε ότι τα κείμενα αυτά άπτονται σοβαρότατων εργασιακών αλλαγών και τα προώθησε στην ΕΣΗΕΑ για νομική επεξεργασία και συνδικαλιστική παρέμβαση.

Η συνέλευση ασχολήθηκε επίσης με το ζήτημα που έχει προκύψει με την συνάδελφο Λαμπρινή Θωμά, αφότου αυτή σχολίασε κατά την έναρξη της εκπομπής της είδηση που εκφωνήθηκε στο δελτίο που είχε προηγηθεί.

Η συνέλευση έκρινε ότι δεν επρόκειτο περί είδησης, αλλά περί σχολίου, το οποίο μάλιστα δεν αποδιδόταν ρητά στην διοίκηση του σταθμού, από την οποία προφανώς προερχόταν. Παράλληλα ήταν ανακριβές κατά το ότι η μη εξαίρεση του Αθήνα 9,84 από απεργία όλων των μέσων ενημέρωσης, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ, δεν αντιστοιχεί στην περιγραφή “η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84”.

Το (κόσμια εκφρασμένο) σχόλιο της συναδέλφου κατά την έναρξη της εκπομπής της, κρίνουμε λοιπόν ότι συμβαδίζει με την ελεύθερη ενάσκηση της δημοσιογραφικής της αποστολής και αποτελεί κίνηση προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης του Κώδικα Δεοντολογίας αλλά και του Σωματείου μας.

Συνεπώς, η απόφαση της διοίκησης, την οποία ανακοίνωσε αμέσως μετά ο Διευθυντής Προγράμματος στην Λαμπρινή Θωμά, περί διακοπής της καθημερινής εκπομπής “Μεσημβρινοί και Παράλληλοι”, με το σκεπτικό ότι “δεν είναι νοητό οι υπεύθυνοι εκπομπών να αποδομούν τις ειδήσεις του σταθμού”, στερείται αντικειμενικής βάσης (δεν επρόκειτο περί είδησης), δεν προκύπτει από τις ανάγκες του προγράμματος και των ακροατών του 9,84, αλλά αποτελεί τιμωρητική πρακτική και δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας της συναδέλφου.

Αντίστοιχα τιμωρητική και δυσμενή για τη συνάδελφο πρακτική αποτελεί η επιμονή της Διοίκησης να εργάζεται η Λαμπρινή Θωμά στο πλαίσιο των νέων της καθηκόντων (σύνταξη Portal του σταθμού) κατά την βάρδια 18.00-24.00, παρά τις προφορικές της διαμαρτυρίες ότι αυτό καταλύει την προσωπική της ζωή, ως μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας.

Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 στηρίζουν την συνάδελφο Λαμπρινή Θωμά και διεκδικούν την αποκατάστασή της.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23467#more-23467

Νέα εφημερίδα με Δούση – Κεραμίδα!

Βάσει της αρχής ότι λεφτά υπάρχουν, εφημερίδα ετοιμάζεται να εκδώσει σύμφωνα με πληροφορίες και ο κύριος Τάσος Δούσης. Με επικεφαλής τον κύριο Νίκο Κεραμίδα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο εκδότης του “TV24” και άλλων τίτλων περιοδικών, θέλει να δοκιμάσει την τύχη του με μία έκδοση που θα θυμίζει έντονα “Sun”. Με σκανδαλοθηρικό μεν περιεχόμενο, που όμως θα φτάνει στην… «καρδιά» της είδησης.

Κατά την ίδια πληροφόρηση, την προηγούμενη εβδομάδα, η ομάδα επρόκειτο να βάλει μπρος για το πρώτο δοκιμαστικό, ωστόσο δεν… Αναμένουμε, λοιπόν. (από mediablog)

zoornalistas: Αληθεύει ότι ο Νίκος Κεραμίδας ή Κεραμιδάς ετοιμάζει για το πρώτο φύλλο της εφημερίδας ένα 8σέλιδο αφιέρωμα στην τρίτη κατά σειρά σύζυγο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, ονόματι..Δήμητρα Λιάνη; Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Κεραμίδας ή Κεραμιδάς είχε βγάλει εφημερίδα με το όνομα «300» η οποία έκλεισε στο τρίτο φύλλο.

Πηγές: http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/10/k.html / http://www.mediablog.gr/archives/14417

Αγωγή από τη Γιάννα και το Θόδωρο Αγγελόπουλο κατά του “Θέματος” 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγωγή κατέθεσαν σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι Θεόδωρος Αγγελόπουλος και Γιάννα Αγγελοπούλου κατά του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ και των διευθυντών σύνταξης της εφημερίδας για τα δημοσιεύματα στο φύλλο της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2012.

Με αυτά τους συκοφαντούν και πλήττουν βάναυσα την τιμή και υπόληψή τους ως προς την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος στην κατοικία τους στο Π. Ψυχικό και την πληρωμή τέλους ηλεκτροδοτούμενων χώρων ενώ η συμπεριφορά του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, στο όνομα του οποίου και εκδίδεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ, είναι απολύτως νόμιμη , η δε Γιάννα Αγγελοπούλου ουδεμία σχέση έχει με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ζητούν την επιδίκαση αποζημίωσης για ηθική βλάβη από την προσβολή της προσωπικότητάς τους ποσού 1.000.000 ο καθένας, το οποίο θα διαθέσουν για κοινωφελείς σκοπούς, με επιπλέον υποχρέωση της εφημερίδας να παύσει στο μέλλον καθ ΄ οιονδήποτε τρόπο να θίγει την τιμή και υπόληψή τους.

Δικάσιμος ορίστηκε η 19-9-2013.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23501#more-23501

Αγωγή κατά του Γιώργου Λιάγκα κατέθεσε ο Παναθηναϊκός!

Στα δικαστήρια θα βρεθούν ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας και οι άνθρωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα όσα υποστήριξε ο πρώτος στην εκπομπή του στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η διαμάχη άρχισε όταν ο Γιώργος Λιάγκας, σχολιάζοντας τη διαφήμιση οίκου ανοχής στην ομάδα του Βουκεφάλα Λάρισας,υποστήριξε ότι αυτή η χορηγία θα ταίριαζε στον… Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και αναφερόμενος στον οίκο ανοχής «Η Σούλα» ο δημοσιογράφος είπε ότι η διαφήμιση θα ταίριαζε περισσότερο στον Παναθηναϊκό «που είναι αγωνιστικά μπορντέλο».

Ο Γιώργος Λιάγκας, μέσα από το twitter, είχε ζητήσει συγνώμη, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Σέβομαι την ιστορία του Παναθηναϊκού όπως και κάθε ομάδας. Το ραδιοφωνικό μου σχόλιο είχε να κάνει με τα γενικότερα χάλια του πρωταθλήματος. Το έχω κάνει και για τον Ολυμπιακό και άλλες ομάδες. Λυπάμαι αν ένα αστείο, γιατί περί τέτοιου πρόκειται, δημιούργησε αναστάτωση. Θεωρώ το ποδόσφαιρο ψυχαγωγία και ως τέτοιο το αντιμετωπίζω. Λυπάμαι και πάλι αν άθελά μου έθιξα τους φίλους του Παναθηναϊκού ή άλλων ομάδων».

Ωστόσο, το θέμα δεν λύθηκε έτσι εύκολα και οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε αγωγή ζητώντας αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ.

Πηγή: http://newpost.gr/post/163461/agogi-katethese-o-panathinaikos-kata-toy-giorgoy-liagka/

Κι ο δήμος πλήρωνε…

O δήμος πλήρωνε ρεύμα για αναμεταδότες των ιδιωτικών σταθμών!

(αναδημοσίευση από Digital Tv info)

Μια καταπληκτική ιστορία αποκαλύφθηκε στον Πύργο μετά από έλεγχο του δήμου Πύργου στους λογαριασμούς ρεύματος που έφθαναν ετησίως τις 14.000 ευρώ! Η έρευνα από το δήμο στις καταναλώσεις ρεύματος προέκυψε ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας “Πατρίς”. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε πως η υπερβολική σπατάλη ρεύματος γινόταν σε έναν μετρητή στην κεραία εκπομπής του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Πύργου στο χώρο “Φραγκοπήδημα” ο οποίος έκλεισε το 2001! Τι είχε συμβεί; Ο μετρητής λειτουργούσε και από εκεί έπαιρναν ρεύμα οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Αθήνας και όλα τα άλλα ιδιωτικά ραδιόφωνα της ευρύτερης περιοχής.

Όπως δείχνει η έρευνα του δήμου, το 2001 όταν έκλεισε ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός έγινε αίτηση στη ΔΕΗ. Όχι για να κοπεί το ρεύμα αλλά για να μετατρέψει τη μονοφασική διανομή σε τριφασική. Έκτοτε κανείς δεν ασχολήθηκε μέχρι που βρέθηκε το υπερβολικό ποσό κατανάλωσης ρεύματος.

Το θέμα παρουσιάστηκε ως “σκάνδαλο” στο δήμο Πύργου και ήδη εστάλη έγγραφο στη ΔΕΗ για διακοπή της ηλεκτροδότησης. Το αποτέλεσμα; Για κάποιες ώρες εξαφανίστηκαν από την οθόνη στην Ηλεία τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας!

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2514.html#more

24ωρη προειδοποιητική απεργία στην ΕΡΤ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε να κατέβουμε οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ , εάν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δεν έχουν δοθεί λύσεις στα ζητήματα που θέσαμε στο προηγούμενο ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης .

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο συρρίκνωσης, απαξίωσης και Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την παράδοσή της σε συμφέροντα εργολάβων εξωτερικών και μεικτών παραγωγών ακόμα και για ενημερωτικές εκπομπές.

Παράλληλα θα δώσουμε συνέντευξη τύπου από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ για όλα όσα συμβαίνουν μέσα στην ΕΡΤ και τα οποία οι εργαζόμενοι δεν σκοπεύουν για κανένα λόγω να τα αποσιωπήσουν.

–Η ΕΡΑ έχει «παραδοθεί» στην πλειοψηφία σε χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα . Την ίδια ώρα που εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου παραγκωνίζονται και μένουν άπραγοι και υποαπασχολούμενοι για να βολεύονται ημέτεροι.

– Για πρώτη φορά μετά το 2003 , στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα της τηλεόρασης της ΝΕΤ επιχειρείται να εισαχθεί ο θεσμός των μεικτών παραγωγών , παραχωρώντας κομμάτι της ενημέρωσης σε επιχειρήσεις Α.Ε. Υπόσχονται προσλήψεις με δελτίο παροχής υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ και δημιουργώντας «ευέλικτο» προσωπικό διαθέσιμο για όλα. Και όλα αυτά όταν

60 δημοσιογράφοι με ΣΟΧ , οι οποίοι προσλήφθηκαν με διαγωνισμό πέρσι, βλέπουν το δρόμο της εξόδου στα τέλη Γενάρη , χωρίς να υπάρχει καμιά δέσμευση για το δικό τους μέλλον.

–35 εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί ως ειδικοί σύμβουλοι και ΠΕΘ αντί 1εκ.50χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Τύπου και την Διοίκηση της ΕΡΤ μέχρι την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2012:

–Να παγώσει κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στην ΝΕΤ στην ΕΡΑ.

– Να δεσμευθούν για ανανέωση όλων των συμβάσεων ΣΟΧ

– Να μην προχωρήσει στην επιστροφή στην δελτίων παροχής υπηρεσιών στην ΕΡΤ

–Να ισχύσει ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΡΤ για τις συμβάσεις ΠΕΘ.

–Να υπογραφούν οι ΣΣΕ .

Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Η Αλέκα Παπαρήγα στην επισκέφθηκε την ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΤ

Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή επισκέφθηκε σήμερα (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου) η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα και συζήτησε με τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Νίκο Τέλλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Νίκο Σίμο για θέματα λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η κυρία Παπαρήγα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της αναλογικής προβολής των θέσεων του Κόμματος από την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της πολιτικής πολυφωνίας στα Μέσα Ενημέρωσης. Την κυρία Παπαρήγα συνόδευαν ο κ. Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και η κυρία Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του Κόμματος.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=23491#more-23491

Κεδίκογλου: Δεν υπάρχει κομματοκρατία στην ΕΡΤ

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Σίμος Κεδίκογλου τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση στη Βουλή ότι παρατηρούνται «φαινόμενα χειραγώγησης, κομματοκρατίας και γενικευμένης απαξίωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ έσπευσε να επισημάνει ότι η ελευθερία των παρουσιαστών στην ΕΡΤ φθάνει σε σημείο ελευθεροστομίας, σε βαθμό που διατυπώνονται ακόμη και ανάρμοστα σχόλια σε βάρος του ίδιου προσωπικά, αλλά και της κυβέρνησης.

«Έχουν γίνει ανοίκεια σχόλια από παρουσιαστές της ΕΡΤ για εμένα προσωπικά και την κυβέρνηση και τα δεχόμαστε διότι είμαστε γνήσια φιλελεύθεροι», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου και δεσμεύθηκε μάλιστα ότι θα στείλει στον βουλευτή σχετικά αποσπάσματα που, όπως είπε, δείχνουν «όχι απλώς την ελευθερία αλλά την ελευθεροστομία, έως και την ελευθεριότητα».

Απαντώντας στην καταγγελία του κ. Βούτση ότι στα δελτία ειδήσεων γίνεται μεροληπτική παρουσίαση, ο υφυπουργός τόνισε: «Μάλλον σε λάθος άνθρωπο μιλάτε. Κοιτάξτε μεταξύ των συντρόφων σας και θα δείτε πότε έγιναν πολιτικοί αντικείμενο διωγμού από την ΕΡΤ. Δεν έχει στερηθεί το λόγο κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχει εξαφανιστεί η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όπως είχε γίνει στο παρελθόν».

Σχετικά με τις επικρίσεις για προσλήψεις στην ΕΡΤ με κομματικά κριτήρια, ιδίως στις ειδικές θέσεις και στις θέσεις ειδικών συμβούλων, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί το προσωπικό ανάλογα με τις ικανότητες και δυνατότητες που έχει και επισήμανε ότι ο κανονισμός της ΕΡΤ είναι εκείνος που περιγράφει ποιες θέσεις μπορεί να διεκδικήσει η ελεύθερη αγορά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε νωρίτερα ότι οι προσλήψεις στην ΕΡΤ γίνονται με κομματικά κριτήρια και έκανε λόγο για ένα παζάρι που εξελίσσεται ανάμεσα στους εταίρους της τρικομματικής κυβέρνησης. Είπε επίσης ότι η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε προσλήψεις για την κάλυψη ειδικών θέσεων και θέσεων ειδικών συμβούλων, που συνολικά στοιχίζουν το μήνα 83.000 ευρώ, όταν την ίδια στιγμή κινδυνεύει η εργασία 60 συμβασιούχων στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Πηγή: http://newpost.gr/post/163486/kedikogloy-den-yparxei-kommatokratia-stin-ert/

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.