”Αγκαλιάζω τα όνειρά μου” … ταξίδι στις δυνατότητες της ζωής… το νέο Βιβλίο της Σμαρούλας Παντελή

aggalia_sma
Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

….Νοιώθω την αγκαλιά μου ν ανοίγει όχι για τα όνειρα μου ή για εκείνους που ονειρεύονται. Τόσο αυτά, όσο και κείνους, τα έχω αγκαλιάσει και τους έχω αγκαλιάσει εδώ και καιρό. Ανοίγω την αγκαλιά μου γι ΄αυτούς που δεν μπορούν να ονειρευτούν ή πιστεύουν πως δεν μπορούν.

Αλλά και γι΄ αυτούς που πίστεψαν στα όνειρα και προδόθηκαν. Γι΄ αυτούς που λιγοψύχησαν και βιάστηκαν να εγκαταλείψουν τα όνειρα τους. Για κείνους που τα έκρυψαν, γιατί φοβήθηκαν και ίσως ντράπηκαν . Μα πάνω απ όλα ανοίγω την αγκαλιά μου σε όλους εκείνους που ακόμα λαχταρούν να ονειρευτούν, που περιμένουν καρτερικά μια λέξη, ένα σημάδι ή μια ώθηση για να ξεκινήσουν.

Ένα βιβλίο φτιαγμένο ειδικά γι΄αυτούς που έστω και για μια χρονική στιγμή είτε από θυμό, είτε από φόβο είτε από ανία γύρισαν την πλάτη στο όνειρο.

Χθες Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου η Σμαρούλα Παντελή, μας παρουσίασε στην αίθουσα Auditorioum, το νέο της βιβλίο, Αγκαλιάζω τα όνειρα μου» και ταξιδεύω στις δυνατότητες της ζωή μου, από τις εκδόσεις Ταξιδευτής.

Η συγγραφέας επηρεασμένη από τα βιώματα και τις εξιστορήσεις των ατόμων που βρίσκονται στις ομάδες αυτογνωσίας – των ατόμων αυτών που τόλμησαν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να της αλλάξουν χρώμα, αποτυπώνει κομμάτια από την καθημερινότητα τους – την ζωή τους – τα άγχη τους , θέλοντας να τονίσει ότι η ζωή χωρίς όνειρα – θάρρος και ελπίδα είναι ανούσια. Η ίδια η συγγραφέας χθες το βράδυ ευχήθηκε σε όλους αυτούς που θα διαβάσουν το βιβλίο «να μεταμορφωθούν σε μια σπίθα που θα ζεστάνει και θα λάμψει και θα επιτρέψει σε αυτούς και τους γύρω τους να ονειρευτούν χωρίς φόβο. Γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός των ονείρων είναι ο φόβος.»

Το βιβλίο αγκάλιασαν με την αγάπη τους και το λόγο τους 4 ξεχωριστές προσωπικότητες.

Η Χάρις Αλεξίου ,η οποία διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο και μίλησε για τα δικά της όνειρα και τις δικές της εμπειρίες.

Η Λίνα Νικολακοπούλου η οποία τόνισε ότι είναι ένα άρτιο βιβλίο ως προς τον τρόπο που είναι δομημένο και γραμμένο αλλά είναι και ένας χάρτης για τη ζωή, καθώς όσα αναφέρονται μέσα δεν είναι μόνο θεωρητικά αλλά και βιωματικά. Επίσης δήλωσε ότι η Σμαρούλα Παντελή είναι μια γυναίκα, μία θεραπεύτρια που όταν κατάλαβε καλά ποιο είναι το χάρισμα της και ποια είναι η αποστολή της, δεν δείλιασε και πήρε το ρίσκο και την ευθύνη, αυτά που μέσα της κατανοούσε σαν όπλα της να τα καλλιεργήσει και να στηρίζει σήμερα τους ανθρώπους που την πλησιάζουν ζητώντας βοήθεια.

Μίλησε ο ψυχίατρος και ομαδικός αναλυτής Ηλίας Βλάχος και η παιδαγωγός Βανέσσα Τριανταφύλλου.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

….”Προσπαθώ ν΄απαλλαγώ από τις προσδοκίες και να ζω στο αιώνιο τώρα. Να ζω την κάθε στιγμή και να βιώνω την κάθε μου επιθυμία σαν κομμάτι του τώρα. Το όνειρο μου και  η επιθυμία μου  έχουν αξία τώρα. Τώρα που επιθυμώ και τώρα που ονειρεύομαι, έχω συναισθήματα και αυτά είναι που αξίζουν. Αν ζήσω και δω το όνειρο μου να εκπληρώνεται τότε θα έχω άλλα συναισθήματα και εκείνα θα αξίζουν εκείνη τη στιγμή. Αν όμως δεν φτάσω εκεί θα έχω ζήσει τη χαρά του τώρα γιατί τώρα που επιθυμώ και ονειρεύομαι κανείς δεν μπορεί μου κλέψει τη χαρα” 

***************************

Η Σμαρούλα Παντελή:

Είναι Ιατρική ψυχολόγος , διδάκτωρ του πανεπιστημίου Surrey της Αγγλίας και πτυχιούχος ψυχοδραματίστρια του London School of Psychodrama and Group Psychotherapy. Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια με άτομα και ομάδες, έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο Πειραιώς για 7 Χρόνια, διευθύνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Ανθρωπίνων Σχέσεων και τη Θεατρική ομάδα αυθόρμητου Θεάτρου Play back Nuevo. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών ιστοριών για παιδιά, θεματικών ημερολογίων και βιβλίων ψυχολογίας

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.