Ενιαίος εθνικός αερομεταφορέας για Ελλάδα και Κύπρο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Αegean επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Κύπρο και ανακοίνωσε χθες αύξηση στους προορισμούς της από 2 σε 14, προσφέροντας 1,5 εκατ. διαθέσιμες θέσεις

Της Μαρίας Μόσχου
life.gr

To κενό που έχει δημιουργηθεί στην αεροπορική αγορά της Κύπρου με την παύση λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών επιχειρεί να καλύψει η Aegean Airlines, η οποία περιμένει την απόφαση της Κυπριακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να λάβει άδεια αερομεταφορέα στη Μεγαλόνησο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες από την Κύπρο τη δυναμική ανάπτυξή της από τον Μάρτιο του 2015 αυξάνοντας τα αεροσκάφη στη βάση της στη Λάρνακα από 1 σε 4 Airbus A320, τους προορισμούς της από 2 σε 14 και προσφέροντας 1,5 εκατ. διαθέσιμες θέσεις (από 640 χιλ. το 2014). Στόχος είναι και η αύξηση του προσωπικού στην Κύπρο όπου σήμερα απασχολούνται 50 άτομα.

Συγκεκριμένα η Aegean θα δημιουργήσει άμεσες συνδέσεις με την Ελλάδα, αλλά και επτά επιπλέον χώρες. Αναλυτικότερα, στο θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2015, ενισχύεται σημαντικά η συχνότητα σύνδεσης Ελλάδας και Κύπρου προς τους προορισμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και εγκαινιάζεται η σύνδεση Αθήνας – Πάφου. Στο πρόγραμμα εντάσσονται και απευθείας συνδέσεις με το Ηράκλειο και τη Ρόδο, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα υπάρχουν και απευθείας συνδέσεις με Μύκονο και Σαντορίνη. Συνολικά θα πραγματοποιούνται καθημερινά οκτώ έως εννέα πτήσεις σύνδεσης με προορισμούς της Ελλάδας.

 

Στον σχεδιασμό της εταιρείας δίνεται μεγάλη έμφαση στην απευθείας σύνδεση της Κύπρου με τη Δυτική Ευρώπη, αφού εντάσσονται πέντε σημαντικοί προορισμοί. Το Λονδίνο (αεροδρόμιο Heathrow), το Παρίσι, το Μόναχο, η Ρώμη και το Μιλάνο. Ακόμα, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών traffic rights, προβλέπεται η σύνδεση επίσης με το Ισραήλ, το Κίεβο και τη Βηρυτό.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βασιλάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Aegean να ενδιαφερθεί για το εμπορικό σήμα και την επωνυμία των Κυπριακών Αερογραμμών, δεδομένου ότι θα εξεταστεί η οποιαδήποτε πρόταση από την πλευρά της κυπριακής κυβέρνησης.

 

«Πιστεύουμε ότι θα συμβάλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού της Κύπρου και την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού. Η δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ποιότητα και καινοτομία στις υπηρεσίες μας, πάντα με ανταγωνιστικές τιμές. Με τη στήριξή σας, αλλά και τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων μας πιστεύω ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία για τη σταδιακή, αλλά μακροχρόνια ανάπτυξή μας από την Κύπρο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης.

 

Η Aegean, παράλληλα, προτίθεται να αναγνωρίσει στην αντίστοιχη ανώτερη δική της βαθμίδα Gold του Miles + Bonus τα μέλη του επιπέδου Elite της Cyprus Airways που θα εγγραφούν στο πρόγραμμά της ενώ παράλληλα για όλα τα μέλη του Miles + Bonus, αλλά και όσα νέα μέλη από την Κύπρο εγγραφούν στο πρόγραμμα έως τις 28 Φεβρουαρίου, θα προσφέρονται 50% περισσότερα μίλια για όλα τα απευθείας δρομολόγια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.