“Οι 12 Ένορκοι” υποδέχθηκαν τους δημοσιογράφους

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της  Λαμπριάνας Κυριακού

Δεν είναι τυχαίο που  θεωρείται από κοινό και  κριτικούς η καλύτερη παράσταση και της περυσινής αλλά και της φετινής θεατρικής σεζόν.

 

Δεν είναι τυχαίο που απέσπασε  δυο  βραβεία κοινού και συνεχίζει και αυτό το δεύτερο χρόνο να γεμίζει το θέατρο Αλκμήνη –  χωρητικότητας  μικρής αλλά σημαντικής για να κρατήσει μια εξαίρετη παράσταση με 13 ηθοποιούς επι σκηνής. Ο λόγος για το έργο του του Reginald Rose «Οι 12 Ένορκοι» που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά σένα από τα πιο όμορφα θεατράκια της Αθήνας.


Χθες Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου «Οι 12 Ένορκοι» υποδέχτηκαν τους δημοσιογράφους στην αίθουσα του «δικαστηρίου» του Θεάτρου Αλκμήνη. Ποτό και κουβέντα, ζεστή ατμόσφαιρα, έξω από τα στεγανά της απλής ενημέρωσης, μπήκαμε περισσότερο στην ουσία του έργου, συζητώντας ηθοποιοί και δημοσιογράφοι για την εξέλιξη –  την επιτυχία – τα θετικά και τα αρνητικά – την προτίμηση  του κοινού γι αυτό το έργο – την άριστη συνεργασία τους,  που δεν είναι μόνο λόγια επιφανειακά αλλά γεμάτα συναδελφικότητα και συνεργασία.


Ο ένορκος με τον αριθμό 3,  άλλαξε πρόσωπο. Ο  Κώστας Τριανταφυλλόπουλος παρέδωσε ήδη  την σκυτάλη στον Θανάση Κουρλαμπά, ο οποίος με τρεις ομαδικές πρόβες,  ενσωματώθηκε τόσο γρήγορα  μέσα στο ρόλο,  που κάποιος θα αμφισβητούσε την τόσο σύντομη είσοδο του.


Σπουδαία η ερμηνεία  του  Τρύφωνα  Καρατζά που  εφέτος πήρε την σκυτάλη – του ενόρκου 9 – από τον Κώστα Αρζόγλου. Ο Ένορκος με την πιο σοφή σκέψη, ακούει και σκέφτεται πολύ και μιλάει λίγο.  Ερμηνεύει  με τους μορφασμούς του…

 

Τους 12 ένορκους  υποδύονται:

Ένορκος 8:  Χριστόδουλος Στυλιανού : «Είναι άνθρωποι και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Δεν μπορεί να έχουν κάνει λάθος;;;»

Ένορκος 9: Τρύφων Καρατζάς: «Δεν είναι εύκολο να σταθείς μόνος απέναντι στον χλευασμό των άλλων»

Ένορκος 3: Θανάσης Κουρλαμπάς: Νιώθω το μαχαίρι να καρφώνεται στο δικό μου στήθος»

Ένορκος 10: Γιώργος Γιαννόπουλος: ¨Κάνετε μεγάλο λάθος όλοι σας»

Ένορκος 11: Περικλής Λιανός: «Ποιος σου είπε ότι έχεις το δικαίωμα να παίζεις με τη ζωή ενός ανθρώπου;»

Ένορκος 4: Βασίλης Παλαιολόγος: «Μα πώς το αμφισβητείτε αυτό;»

Ένορκος 2: Χάρης Μαυρουδής: «Ακουσα αρκετά. Σταμάτα επιτέλους!»

Ένορκος 5: Αυγουστίνος Κούμουλος: «Για άκου… δεν μπορείς να μου μιλάς έτσι!»

Ένορκος 6: Μανώλης Ιωνάς: «Δεν ήξερα ότι κλειδώνουν την πόρτα»

Ένορκος 12: Απόλλων Μπόλλας: «Είναι τόσα πολλά τα στοιχεία που πρέπει κανείς να εξετάσει»

Ένορκος 7: Αλέξανδρος Πέρρος: «Φίλε, πάμε σπίτια μας πριν κλείσει η φωνή μας»

Ένορκος 1: Κωνσταντίνος Μουταφτσής: «Δεν υπήρξε Διέξοδος»

Συμμετέχει ο Αλέξης Σταυριανός


Το θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο και οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από την «κλειδαρότρυπα» της αίθουσας ενόρκων, μία από τις πιο διχαστικές και επιδραστικές υποθέσεις όλων των εποχών, με τους 12 ενόρκους άλλοτε να ταυτίζονται και άλλοτε να συγκρούονται. Οι 12 ένορκοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και κάθε ψηφοφορία τους είναι και μία μάχη, αλλά… μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια! Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι «κόστος» για τον καθένα από τους 12;


ΥΓ…

Μαέστρος της υπέροχης αυτής βραδιάς ήταν η Μαρκέλλα Καζαμία.. Ευχαριστούμε για το ξεχωριστό  ημερολόγιο. Κάθε ένορκος και ένας μήνας. – κάθε μήνας και μια ατάκα  από το έργο»

Ευχαριστούμε την Αντζη Νομικού που μας πρόσφερε μια πανδαισία γεύσεων από το ξενοδοχείο  Radisson Blu Park Hotel Athens με το υπέροχο catering TRU  και  τα κρασιά ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ!


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.