“Ο Κύριος Μπου… σερφάρει” και προστατεύει τα παιδιά από το διαδίκτυο – Εκδόσεις Διάπλαση

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Είναι ο Μπου ο κύριος Μπου που εμφανίζεται παντού.
Κοίταξέ τον πως σερφάρει, πόσο γρήγορα γκουγκλάρει
Κοίτα! Κοίτα! Τουιτάρει!  Είναι ο Μπου, ο κύριος Μπου!

Ο ήρωας της συγγραφέως Τασούλας Τσιλιμένη, που το μεσημέρι του Σαββάτου, στο   βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ παρουσίασε σε μικρούς και μεγάλους  το νέο της  βιβλίο «Ο Κύριος Μπου…σερφάρει» από τις Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ.

Είναι ένα  παραμύθι για τη σωστή συμπεριφορά και ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο. Μέσα από τις περιπέτειες του Μπου, το παιδί έρχεται σε επαφή με τους κακούς φίλους που μπορεί να  συναντήσει κατά «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο. Ένα βιβλίο, άψογα εικονογραφημένο από την Διατσέντα Παρίση, κατάλληλο για κάθε υποψήφιο παιδί που θα περπατήσει κάποια στιγμή τον πλανήτη του διαδικτύου.

Η παρουσίαση έγινε  πιο ψυχαγωγική  για τα παιδιά, όταν η  γνωστή συγγραφέας και σκηνοθέτης Κέλλυ Σταμουλάκη, μαζί με τον ηθοποιό Ορέστη Τρίκα και το τραγουδιστή Μαυρίκιο Μαυρικίου, έστησαν μια μικρή θεατρική παράσταση, ταξιδεύοντας τα παιδιά,   με διασκεδαστικό  τρόπο στην ιστορία του κύριου Μπου.

Η Τασούλα Δ. Τσιλιμένη σπούδασε παιδαγωγικά και πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας από το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο οποίο σήμερα κατέχει τη θέση της επίκουρης καθηγήτριας. Υπηρέτησε ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία και κατά το διάστημα 1998-2002 άσκησε καθήκοντα σχολικής συμβούλου προσχολικής εκπαίδευσης. Το ενδιαφέρον της στρέφεται στη μελέτη, στην έρευνα και στη διδακτική προσέγγιση της παιδικής λογοτεχνίας. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έχει εκδώσει βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

 

Λαμπριάνα Κυριακού

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.