Αλέξης Τσίπρας:υπάρχει και άλλος δρόμος απ΄αυτόν της ρήξης και της υποταγής…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Αλέξης Τσίπρας, άνοιξε τα χαρτιά  του χθες , στην εκδήλωση που είχαν διοργανώσει από κοινού ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν μαζί με το think tank της Λούκας Κατσέλη για τις ευρωεκλογές . Μια εκδήλωση με τίτλο «Ευρώπη 2019-2024, οι προκλήσεις της ατζέντας για μια βιώσιμη ανάπτυξη», άλλαξε την ρητορική του. Διαβεβαιώνοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις του η άλωση η η εξαΰλωση του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού.

Στην αρχή της ομιλίας του σχολίασε την απουσία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη από την εκδήλωση, η οποία όπως είπε «θα ήταν πολύ πιο πλούσια η σημερινή συνάντηση αν αποδεχόντουσαν την πρόταση διαλόγου όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Οχι να συμφωνήσω, να διαφωνήσω με τον φίλο μου ΑλέκηΣταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά».

Αναφερόμενος στα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση στην Ελλάδα και πως απέδειξε «ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, εκτός αυτού της ρήξης ή αυτού της υποταγής».

Υπενθύμισε ότι η χώρα «μετατράπηκε σε εργαστήρι ενός απάνθρωπου νεοφιλελεύθερου πειραματισμού «με τραγικές συνέπειες για την εθνική μας οικονομία, αλλά, κυρίως, με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό», που «στοχοποιήθηκε και κατασυκοφαντήθηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο από τις ίδιες ομιλούσες κεφαλές του νεοφιλελευθερισμού, που λίγα μόλις χρόνια πριν μιλούσαν για το “ελληνικό θαύμα”».

Και σημείωσε ότι «η πολιτική διαχείριση της κρίσης καλλιέργησε το έδαφος για την δημιουργία του ρεύματος του ακραίου δεξιού λαϊκισμού που σήμερα απειλεί την Ευρώπη».

«Από τον Όρμπαν, μέχρι τον Βίλντερς και από τον Κούρτς μέχρι το AFD, οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς μεταμφιέζονται παντού ως αντισυστημικές, αλλά στη πραγματικότητα είναι ταυτισμένες με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Γιατί το οικονομικό πρόγραμμα του Ορμπαν είναι η ασυδοσία των απολύσεων. Το εργασιακό του Κουρτς είναι η θεσμοθέτηση της 12ωρης εργασίας. Και αυτό το πάντρεμα ακραίας δεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού είναι που συγκροτεί τελικά μια απεχθή και βαθιά συντηρητική, αντιευρωπαϊκή Διεθνή, στη καρδιά της Ευρώπη. Και είναι ακριβώς με αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που θα αντιπαρατεθούμε» ανέφερε

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.