Tσίπρας-Μητσοτάκης θα συνεχίσουν τη μάχη μετά το Πάσχα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η πολιτική μάχη που προκλήθηκε  μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ζήτημα του Παύλου Πολάκη και του Στέλιου Κυμπουρόπουλου θα συνεχισθεί και μετά το Πάσχα.


Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να καταθέσει πρόταση μομφής στις 6 Μαΐου κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τα όσα είπε αναφορικά με τον  υποψήφιο ευρωβουλευτή της και άτομο με αναπηρία Στέλιο Κυμπουρόπουλο.«Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να απομακρύνει τον χυδαίο και φαύλο Παύλο Πολάκη. Αντ’ αυτού επέλεξε να τον καλύψει πλήρως. Πήγε στη Βουλή για να επιβεβαιώσει ότι ηγείται της κυβέρνησης των Πολάκηδων και όχι των πολλών. Ας ετοιμάζει από τώρα την απολογία του. Για τα ψέματα, τους φόρους, τις εθνικές υποχωρήσεις, την υπονόμευση των θεσμών και πάνω απ’ όλα για τη χυδαιότητα, τον διχαστικό λόγο και την τοξικότητα με τα οποία σημάδεψε τη δημόσια ζωή» υποστήριξε η Ν.Δ.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και το Κίνημα Αλλαγής προαναγγέλλοντας σύγκρουση στο Κοινοβούλιο. «Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Είναι φανερό, ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ βαθιά και ισχυρά… Σήμερα ο κ. Τσίπρας έκανε ένα ακόμη βήμα. Ταύτισε το σύνολο των Υπουργών του, των βουλευτών του και του κόμματός του με τον Πολάκη. Όσο για τον κ. Μητσοτάκη όλοι έχουν καταλάβει ότι στην επιχείρηση “πόλωση”, το “ένα χέρι νίβει το άλλο”. Θα τα πούμε στη Βουλή».

Η σύγκρουση ξεκίνησε από το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ανάρτηση του κ. Κυμπουρόπουλου, το οποίο έφερε σφοδρές αντιδράσεις από την Πειραιώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ανταποκρίνεται στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για ντιμπέιτ καλώντας αυτό να γίνει από το Βήμα της Βουλής. «Θα το έχεις εδώ στην Βουλή, και πάρε τον Πολάκη αγκαλιά» είπε και τον κάλεσε να αναμετρηθούν εντός του Κοινοβουλίου.
Κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη

Όμως, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης για να συζητήσουμε «τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς», ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.