Το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-1 ξεπέρασε το δελτίο του ANT-1!

1594019656 Τηλεθέαση Τί είδαν χθες οι τηλεθεατές στα κανάλια
Facebook
Twitter
LinkedIn

Είναι είδηση στα τηλεοπτικά δρώμενα ότι, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-1 ξεπέρασε κατά 1,1 μονάδα το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1.

Χθες, Τετάρτη 22 Ιουλίου, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης είχε συνολική τηλεθέαση 10,9 % και 9,8% του ΑΝΤ-1

Είναι η πρώτη φορά που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αμαρουσίου, στα 31 χρόνια εκπομπής του, «χάνει» από το δελτίο της Αγίας Παρασκευής. Ίσως ήταν μια κακή μέρα για τον ΑΝΤ-1, που σίγουρα θα βελτιωθεί αφού έχει αρωγό το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του που του δίνει υψηλή τηλεθέαση.

Horizontal 2759820 640Η προτίμηση του τηλεθεατή στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και η αργή αλλά σταθερή άνοδος σε τηλεθέαση δηλώνει ότι, κάτι κάνουν καλά οι δημοσιογράφοι στο Ραδιομέγαρο κι έχουν βρει τη «συνταγή» ενημέρωσης που αρέσει.

Γεγονός είναι πως ανέκαθεν σε περιόδους «σοβαρών» ειδήσεων οι τηλεθεατές επιλέγουν τη δημόσια τηλεόραση για να ενημερωθούν. Κι αυτή η περίοδος έχει ενδιαφέρουσα και «καυτή» ειδησεογραφία (ελληνοτουρκικά, Αγία Σοφία, Novartis, κορονοϊός, Σύνοδος Κορυφής κ.ά).

Βέβαια, δεν θα παραβλέψουμε το ευχάριστη διαπίστωση ότι, όλα τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης ΄κάνουν προσπάθεια να πάνε κόντρα στο τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», δηλαδή «Μαξίμου-Πρωθυπουργός-Κυβέρνηση» κι ακολουθούν το «εδώ-κάνουμε-ειδήσεις»! Μια προσπάθεια που γίνεται αντιληπτή από τους πολίτες, οι οποίοι μέρα με τη μέρα πυκνώνουν τις τάξεις των τηλεθεατών της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι παροικούντες   την τηλεόραση γνωρίζουν ότι, για να αντέξει στον ανταγωνισμό ένα δελτίο ειδήσεων απαιτείται να προηγείται ένα πρόγραμμα με αξιόλογη τηλεθέαση, το ονομαζόμενο lead in. Κάτι που δεν διαθέτει σήμερα η ΕΡΤ-1 και ελπίζουμε να έχει στη φαρέτρα της για τη νέα τηλεοπτική σαιζόν.

Τέλος, εντύπωση προκαλούν οι χαμηλές πτήσεις στη θεαματικότητα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων του MEGA, το οποίο ψάχνει να βρει το… βηματισμό του!

Δείτε τη θεαματικότητα της Τετάρτης 22 Ιουλίου

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (σύνολο)
1) ALPHA (Μαρία Νικόλτσιου): 22,4%
2) ΣΚΑΪ (Νίκος Στραβελάκης): 20,3%
3) STAR (Κατερίνα Παναγοπούλου): 16,1%
4) ΕΡΤ1 (Αντριάνα Παρασκευοπούλου): 10,9%
5) OPEN (Στέλλα Γκαντώνα): 10,4%
6) ΑΝΤ1 (Ρίτσα Μπιζόγλη): 9,8%
7) MEGA (Δώρα Αναγνωστοπούλου): 4,1%

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.