Ψηφίσθηκε η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη απο Ν. Δημοκρατία ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση

Polakis 44 4 750x375
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με πλειοψηφία 184 «υπέρ» από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση έναντι 109 «κατά» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Η υπόθεση αφορούσε μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιάννης Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η συνεδρίαση που προηγήθηκε, διεξήχθη σε εκρηκτικό κλίμα ακραίας πόλωσης, μετατρέποντας σε αρκετές περιπτώσεις την αίθουσα της Ολομέλειας σε ιδιότυπη αρένα. Αλλεπάλληλες εντάσεις, σφοδρότατες αντεγκλήσεις μεταξύ των βουλευτών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ανταλλαγή βαρύτατων κατηγοριών, συνέθεσαν ένα άκρως εκρηκτικό σκηνικό.

«Φωτιά» στη συζήτηση έβαλε μία μαντινάδα που αφιέρωσε ο κ. Πολάκης στην κυβερνώσα πλειοψηφία, η οποία εκλήφθηκε ως ακραία απειλή από τη «γαλάζια» πτέρυγα, πυροδοτώντας τη σκληρή απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα,  η οποία εν συνεχεία προκάλεσε τις  έντονες μαζικές διαμαρτυρίες της πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού προσωπικά, καθώς και της κυβερνώσας πλειοψηφίας, με πυρά περί «Ορμπανισμού» και διολίσθησης σε λογικές και πρακτικές «απολυταρχικού καθεστώτος».

Της ομιλίας του κ. Πολάκη είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με αφορμή τις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «απαραδέκτου» της υπόθεσής του, υπό τον ισχυρισμό ότι η νέα μήνυση αφορά στα ίδια πραγματικά περιστατικά με την προηγούμενη για την οποία η Ολομέλεια είχε αποφανθεί αρνητικά στην άρση ασυλίας του κ. Πολάκη.

Πηγή: https://www.skai.gr/

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.