Μεσοπρόθεσμοι πατριώτες

vlachogiannis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη 

Έχει Πλάκα να ψάχνεις να βρεις ΑΝ θα ψηφιστεί ΤΟ μεσοπρόθεσμο. Κι αν δε σου κάτσει; Ούτε με μέγα τζακ ποτ του Τζόκερ δεν σώζεσαι! Και τότε να μας δω!

 Τι γαλλικοί … κουμπαράδες, τι γερμανικές αντιστάσεις, τι κεντρώοι να απειλούν μέχρι να φτάσουν στην κάλπη, τι δεξιοί να δηλώνουν μεσοπρόθεσμοι πατριώτες και στο τέλος σημασία να έχουν μόνο τα κουκιά.

Εκβιασμοί απ ‘όλες τις πλευρές και ο Πάγκαλος με τα τανκς του. Όλοι φοβούνται την κατρακύλα της Ελλάδας, όμως πρώτα πρέπει να την απομυζήσουν. Γιατί καλά τα σχέδια, αλλά χωρίς μπαξίσι η βοήθεια πάει καλιά της. Όλα στο μπλέντερ του κέρδους κι ας αλέσουμε μόνο καταστροφή.

Αλήθεια, πότε θα βρεθεί ένας πολιτικός στην Ελλάδα σαν τον πρόεδρο της Αργεντινής Νέστορ Κίρχνερ, ο οποίος το 2005 πήγε στο ΔΝΤ με μία από τις τέσσερις δόσεις που χρωστούσε η χώρα του και τους είπε. «Αυτά είναι … Πάρτε τα και δεν θέλουμε καμιά σχέση με έναν οργανισμό που θα έπρεπε να δανείζει για να γίνεται ανάπτυξη. Εσείς είστε τοκογλύφοι »και τους γύρισε την πλάτη. Μάλιστα, είχε μαζέψει και τα υπόλοιπα λεφτά, όμως τα έριξε στην αγορά αφού αλλιώς δεν θα μπορούσε να υπάρχει ανάπτυξη.  

Χορεύουμε πάνω στο φτερό του καρχαρία και δυστυχώς το χέρι που μας χάιδεψε όχι μόνο μας λύγισε, αλλά ακόμα μας ορίζει. Κι αν δεν βρεθεί ένας Κίρχνερ, η Αργεντινή στα «χρόνια της χολέρας» θα μοιάζει με παράδεισο μπροστά στη κόλασή μας …

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.