Οι 86 Ελληνες καταθέτες που έλειπαν από την αρχική

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ. Στο φως ήρθαν 86 επιπλέον ελληνικοί λογαριασμοί που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική, μετά από την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων της HSBC.

Συνολικά, ελληνικές καταθέσεις ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ δεν είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα Λαγκάρντ του 2010. Τα «Νέα» αποκαλύπτουν αυτά τα στοιχεία από τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων τραπεζικών δεδομένων, αλλά και δημοσιογραφικής συνεργασίας, από τα στοιχεία που υπέκλεψε ο Ερβέ Φαλσιανί από την HSBC Γενεύης την περίοδο 2006-2007.

Από την περαιτέρω εξέταση των στοιχείων, για την Ελλάδα προέκυψαν επιπλέον 86 εγγραφές σε σύγκριση με τη λίστα Λαγκάρντ. Συγκεκριμένα, από 2.062 εγγραφές που ήρθαν στη χώρα μας το 2010, με την επανεπεξεργασία και την εφαρμογή χαλαρότερων παραμέτρων προέκυψαν 2.148.

Τα άτομα της λίστας- την οποία η εφημερίδα δημοσιεύει χωρίς τα ονόματα, αλλά με την πόλη γέννησης, την εθνικότητα και τα ποσά- είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε έχουν αποκτήσει ελληνική εθνικότητα. Ομως στην αρχική επεξεργασία εντάχθηκαν από τις γαλλικές Αρχές σε λίστες άλλων χωρών, καθώς η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας που είχαν δηλώσει ήταν σε χώρες του εξωτερικού.

Από την ανάλυση των στοιχείων των 86 νέων εγγραφών ελληνικού ενδιαφέροντος φαίνεται πως 8 καταθέτες μοιράζονταν σχεδόν 185 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο ποσό που εντοπίστηκε σε λογαριασμό ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.