Ώρα μηδέν για τα κρατικά θέατρα στην Επίδαυρο

epidavros
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Θα σιγήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Ιουλίου 2011 η ορχήστρα της Επιδαύρου.

 Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τα «Μικρά Διονύσια» δεν πρόκειται να παιχθούν, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της δεύτερης κρατικής μας σκηνής , που με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν στην μετατροπή των κρατικών θεάτρων σε ΔΕΚΟ και την περικοπή κατά το ήμισυ της εκτός έδρας αποζημίωσης.

Η ματαίωση των παραστάσεων συν την περιοδεία που θα ακολουθούσε σημαίνει, ότι το ΚΘΒΕ θα υποστεί δυσβάσταχτη οικονομική ζημιά της τάξεως των 800.000 ευρώ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής μετά από την άκαρπη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη παρουσία και του ομολόγου του Εθνικού Θεάτρου Γιάννη Χουβαρδά στην απόγνωσή πάνω απευθύνθηκε και στον πρόεδρο του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε Γιώργο Λούκο ζητώντας του δύο άλλες ημερομηνίες στις 13 και 14 Αυγούστου μπας και διασώσει κάτι, αλλά δεν υπολόγισε, ότι εκείνη την περίοδο λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στο Φεστιβάλ.

Την ίδια τύχη αναμένεται να έχει και η παράσταση «Σκηνοβάτες» που ανέβασε ο Σταμάτης Φασουλής για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και ο «Ηρακλής μαινόμενος» κατά Μιχαήλ Μαρμαρινό, αφού οι ηθοποιοί της πρώτης κρατικής μας σκηνής έχουν αποφασίσει επαναλαμβανόμενες 24 ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Και δεν μου αρέσει να το παίζω Κασσάνδρα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία διάθεση από το αρμόδιο υπουργείο να βρεθεί λύση, γεγονός που σημαίνει , ότι οι παραστάσεις των δυο κρατικών σκηνών στο φεστιβάλ Επιδαύρου θα τιναχθούν στον αέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.