«Φωτο.βόλτα» η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της Βικτώριας Ταγκούλη

cdfoto
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει ο Dj Σάκης Ιντζεβίδης

Μετά την πρώτη δισκογραφική δουλειά της, η Βικτωρία Ταγκούλη επιστρέφει με την “Φωτο.βόλτα”, με μουσική του Χρήστου Θεοδώρου, όπως και στην πρώτη .

Δέκα καινούργια τραγούδια σε στίχους Διαμαντή Γκιζιώτη και ενορχήστρωση του Sam Marlieri και Χρήστου Θεοδώρου

Μια φωτεινή μουσική βόλτα, σε δρόμους που χρειάζονται εξερεύνηση από ακροατές που έχουν την διάθεση να ακούσουν κάτι διαφορετικό, ποιοτικό και ταυτόχρονα γεμάτο ενέργεια.

Την Βικτωρία την γνώρισα μουσικά σε μια ζωντανή, ιδιόμορφη μουσική παράσταση,(AΝ ΤΡΑγουδάμε..),πριν κυκλοφορήσει την νέα της δισκογραφική δουλειά και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση στις ερμηνείες των τραγουδιών που είπε τότε. Έτσι ήξερα για τις ερμηνευτικές ικανότητες της και την λυρική φωνή της.

Η Φωτο.βόλτα περιέχει τραγούδια με διαφορετικό χαρακτήρα το καθένα, τόσο μουσικά όσο και φωνητικά, πάντα όμως με πολύ καλό στίχο να δένει αρμονικά και να αποτελούν στο σύνολο τους ένα κομψοτέχνημα. Με λίγα λόγια θα έλεγα ό,τι εκεί που συναντάει η κλασική μουσική την Jazz,με αυτοσχεδιασμούς έντονους και εντάσεις διαστημικές, γεννιέται η Φωτο.βόλτα.

Η παρουσία του Χρήστου Θεοδώρου ενός νέου και ταλαντούχου συνθέτη αποδεικνύει ότι υπάρχουν ικανοί συνθέτες που δημιουργούν τέχνη και έχουν οράματα. Το ίδιο θα έλεγα και για τον στιχουργό Διαμαντή Γκιζιώτη. Οι ενορχηστρώσεις πολύ πετυχημένες, οι κατάλληλες για το υπάρχον υλικό.

Τα τραγούδια που ξεχώρισα είναι το Για πάντα. Θεωρώ ότι έχει μια λυρικότητα και αρμονία, χάρη στην παρουσία τριών έγχορδων οργάνων της κλασικής μουσικής που σεηρεμούν!!!

Το Ταξίδια στο χαρί, πραγματικά σε ταξιδεύει και σε κάνει να ενσαρκώνεις τους στίχους….

Κράτα το χέρι μου….ένα τραγούδι που σε απογειώνει, θες δεν θες, με το σόλο στο sax από τον Sam αλλά και την ερμηνεία της Βικτωρίας που τα πάει πολύ καλά και στις χαμηλές και στις ψηλές νότες.

Οι εκρήξεις έρχονται με την Φωτογραφία, η ντραμς “σπάει” και ο ήχος γίνεται πιο ηλεκτρικός με την παρουσία βέβαια και της ηλεκτρικής κιθάρας.

Σε μια εποχή που την ποιότητα όταν την θες πρέπει να την ψάξεις, εγώ πέρασα ένα όμορφο απόγευμα ακούγοντας την Φωτο.βόλτα. Εύχομαι το ίδιο και εσείς!!Καλό της ταξίδι και καλή ακρόαση σε όλους σας.

victoria

Βιογραφία:

Η Βικτωρία Ταγκούλη είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, απόφοιτος του Ωδείου Kodaly με καθηγητές τον Μιχάλη Πατσέα και Βαλεντίνο Πατρικίδη και διπλωματούχος μονωδίας με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Πασχάλη.

Με την ομάδα Μουσικού Θεάτρου ¨ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ¨ έχει συμμετάσχει ως τραγουδίστρια-performer σε όλες τις παραστάσεις από το 1999 έως το 2007.

Κυκλοφορεί ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο (α),σε μουσική του Χρήστου Θεοδώρου(Virus Music-Legend) . Επίσης έχει συμμετάσχει στους δίσκους Όλοι Μαύρα κι Ένα Πιάνο (Σείριος), Κλασική Συνταγή (Red Records), Οπωσδήποτε Παράθυρο ( Heaven) ,Transformations του Κωνσταντίνου Βήτα (Σείριος) , Ένα Τσιγάρο Δρόμος (Lyra), Βεραμάν του Γιάννη Σπυρόπουλου Μπαχ (Legend), Δεν Ξέρω Παρά να Τραγουδώ -19 Συνθέτες Μελοποιούν Παλαμά (2005) δισκογραφική παραγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών , Πεθαίνοντας στην Αθήνα –Μουσική Σ. Κραουνάκη για την ομώνυμη ταινία του Ν. Παναγιωτόπουλου , Πόσο σ’ αγαπώ του Σ. Κραουνάκη (Λυχνία).

Έχει συνεργαστεί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει τραγουδήσει στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου(RADA) στην παράσταση INSTALLATION 496 το Μάιο του 2004.

Tραγουδάει στην παράσταση ”Φουρκέτα” της Ελένης Γκασούκα , στο θέατρο Εμπορικόν .

Το Σεπτέμβριο του 2009 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ ”Ο Ευτυχισμένος Prince” που ανέβηκε στο Μουσείο Μπενάκη.                  

Ένα μουσικό έργο βασισμένο στο παραμύθι του Oscar Wild σε λιμπρέτο του Χρήστου Καννελόπουλου, μουσική Χρήστου Θεοδώρου και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη.

{youtube}G9cr6izkh60{/youtube}


Τον Ιούλιο του 2008 (10-20) πρωταγωνίστησε στο μονόπρακτο μιούζικαλ ”Προς Κατεδάφιση” του Tennessee Williams σε μουσική Χρήστου Θεοδώρου ,λιμπρέτο Διαμαντή Γκιζιώτη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη το οποίο παρουσιάστηκε στον εξωτερικό χώρο του Arthouse Theater Club πάνω στις γραμμές του τρένου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Το χειμώνα 2007-8 συμμετείχε στην παράσταση ”Εγκλήματα κι Εγκλήματα” του Α. Στρίνμπεργκ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη και πρωταγωνιστές το Μηνά Χατζησάββα και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο θέατρο Προσκήνιο.

Μετά την επιτυχημένη πορεία του πρώτου προσωπικού της άλμπουμ με τίτλο (α) σε μουσική Χρήστου Θεοδώρου, κυκλοφορεί τώρα από τη Legend το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο “Φωτο.βολτα”

{youtube}6F9LSIb3knM{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.