Τέχνη στα ερείπια του Κάστρου Sadely

m252471_material-world-2_S
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Μέσα στα ρομαντικά ερείπια του στο χώρο του Κάστρου Sadely o οίκος δημοπρασιών Sotheby΄ς θα παρουσιάζει έως τις 30 Σεπτεμβρίου τη δεύτερη υπαίθρια έκθεση και πώληση με τίτλο «Μaterial Worlds».

Περιλαμβάνει έργα 11 καλλιτεχνών, που προκαλούν τα όρια ανάμεσα στο designτην τέχνη και τη χειροτεχνία και οι τιμές τους κυμαίνονται από 2.200 έως 16.000 ευρώ.

Ανάμεσα στα κορυφαία έργα της έκθεσης βρίσκουμε τη μυστηριώδη μουσική εγκατάσταση με τίτλο «The Kingdom» του Paul Fryer το αιθέριο «LED table» του αρχιτέκτονα David Adjaye που φωτίζει που φωτίζει το παρεκκλήσι που βρίσκεται στο κάστρο , το γλυπτό “Drift”της Amanda Levete, ένας πάγκος από τσιμέντο και ασβεστόλιθο και ο ασταφτερός θόλος του Andrea Slavetti με τίτλο “Mozzolin de fiori» ο οποίος αφορά τη σύνθεση από 1500 αλουμινένια λουλούδια.

Όσο για το Κάστρο Sudely , βρίσκεται στους λόφους του Costwold , και έχει μια ιστορία που ξεπερνά τα 1000 χρόνια. Το κάστρο και οι γοητευτικοί του κήποι συνδέονται μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας της Βρετανίας.

Η Katherine Parr έζησε εκεί μετά το γάμο της με τον Βασιλιά   Ερρίκο VIIII και τον Sir Tomaς Seymour, εμώ η Anne Boleyn, Lady Jane Grey, Βασίλισσα Ελισάβετ και Βασιλιάς Κάρολος αποτελούσαν μερικούς μόνο από τους πλέον διακεκριμένους επισκέπτες του κάστρου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.