Θέμης Καραμουρατίδης “’Έχω ένα σχέδιο”

karamouratidis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει ο Σάκης Ιντζεβίδης

Ο Θέμης Καραμουρατίδης έγινε γνωστός ως συνθέτης, κυρίως από τη συνεργασία του με τον στιχουργό Γεράσιμο Ευαγγελάτο σε τραγούδια που ερμήνευσε η Νατάσσα Μποφίλιου.

Οι τρεις τους, αν και πολύ νέοι, έχουν δημιουργήσει μια καλλιτεχνική παρέα που έχει ήδη δώσει σπουδαία τραγούδια.

Τραγούδια του Θέμη Καραμουρατίδη έχουν ερμηνεύσει επίσης η Τάνια Τσανακλίδου, ο Μάριος Φραγκούλης, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Δώρος Δημοσθένους.   

Τον περασμένο Οκτώβριο 2010 ο Θέμης Καραμουρατίδης παρουσίασε για δύο βραδιές στο θέατρο Κάππα, μία παράσταση με τίτλο «Έχω ένα σχέδιο».

 Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Το καλοκαίρι του 2010 ο Θέμης Μουμουλίδης μου πρότεινε να φτιάξω μια μουσική παράσταση στην οποία θα παρουσιάζονται δικές μου συνθέσεις καθώς και κάποιες στιγμές προσωπικής συγκίνησης από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ενθουσιάστηκα με την ιδέα και ζήτησα από αγαπημένους φίλους τη βοήθειά τους. Η ανταπόκρισή τους υπήρξε άμεση και συγκινητική. Έτσι στις 12 και 13 Οκτώβρη, στο θέατρο ‘Κάππα’ παρουσιάσαμε το ‘Έχω ένα σχέδιο’…»

Το άλμπουμ «Έχω ένα σχέδιο» περιλαμβάνει τη ζωντανή ηχογράφηση αυτής της παράστασης καθώς και δύο καινούρια τραγούδια του.

Η παράσταση περιλαμβάνει συνθέσεις του Θέμη Καραμουρατίδη, τραγούδια σε στίχους δικούς του, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Παρασκευά Καρασούλου, Στέλλας Βλαχογιάννη, Άκη Δήμου, Δημήτρη Χαλιώτη αλλά και κάποια ορχηστρικά θέματα,καθώς και τρία τραγούδια ξένων δημιουργών.

Η σχέση που δημιουργείται μεταξύ καλλιτεχνών επί σκηνής χρειάζεται ισορροπία και ομοιογένεια, πολύ περισσότερο όμως αγάπη γι’ αυτό που κάνουν  και μεταδοτικότητα στο κοινό που τους παρακολουθεί !!!  Αυτό το πετυχαίνει ο Θέμης Καραμουρατίδης , που όχι μόνο  ερμηνεύει πολύ καλά τραγούδια, αν και δεν είναι τραγουδιστής ,αλλά πολύ περισσότερο μέσα από έναν “ελεγχόμενο” ενορχηστρωτικό ενθουσιασμό επί σκηνής, κάνει τους μουσικούς – ηθοποιούς   και τραγουδιστές να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Εκτός από τον Θέμη Καραμουρατίδη τα τραγούδια ερμηνεύουν η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Γιάννης Χαρούλης, η Ρίτα Αντωνοπούλου και οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη, Ελευθερία Μπενοβία, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μίνως Θεοχάρης.

 Σίγουρα η ιδέα να ηχογραφηθεί αυτή η παράσταση, όπως και το όλο εγχείρημα από τους συμμετέχοντες, αξίζει συγχαρητηρίων.

“Έχω ένα σχέδιο” το ομότιτλο τραγούδι και πρώτο στο cd αποκαλύπτει στον ακροατή τις διαθέσεις για το τί θα ακούσουμε παρακάτω. Δεν είναι μόνο τα λόγια των τραγουδιών, αλλά και τα όμορφα “ξεσπάσματα” της ορχήστρας με Jazz διαθέσεις. Μια ορχήστρα που καταλαβαίνει ακούγοντας κάποιος,  πόσο σκληρά έχει δουλέψει στις πρόβες, όπως και όλοι οι μετέχοντες. Σε μια ζωντανή ηχογράφηση όπως αυτή με συνολικά 19 κομμάτια (τραγούδια και ορχηστρικά) δίκαιο είναι να πω ότι όλα έχουν ένα μοναδικό τρόπο ύπαρξης και αξίας. Ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του κριτήρια επιλογής εξάλλου.

Υπάρχουν όμως τραγούδια που έχουν γράψει ήδη ιστορία, όπως το “Εν Λευκό”, “Σ’έχω βρει και σε χάνω”, “Κοίτα εγώ” “Αυτό είμαι” και όταν τα ακούς ξαναεκτελεσμένα ζωντανά, με τόσο “ζεστές” ερμηνείες πραγματικά ταξιδεύεις με εικόνες και συναισθήματα.

Αξιόλογες είναι και οι εκτελέσεις που έγιναν σε τρία ξένα τραγούδια που έχουν ακουστεί σε ταινίες ή θεατρικές παραστάσεις, που ο ίδιος(Θέμης Καραμουρατίδης) αγαπά πολύ.  Nick Cave “There she goes my beutifull girl”, S.Sondheim “Being Alive”και του Αφρικανού Ayub Ogada “Kothbiro”.

Το άλμπουμ κλείνει με τη studio-ηχογράφηση των δύο καινούριων τραγουδιών του Θέμη Καραμουρατίδη. Πρόκειται για το«Μάθε μου να περπατώ ξανά» σε στίχους και ερμηνεία του ίδιου και το «Θρυψαλάκι» σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου που ερμηνεύει μοναδικά η Γιώτα Νέγκα.

Εύχομαι Καλή επιτυχία στον Θέμη Καραμουρατίδη ,καλοτάξιδο να΄ ναι το “ Έχω ένα σχέδιο”. Εξάλλου το χειροκρότημα των θεατών που είδαν την παράσταση τα λέει όλα!!!

1698522Βιογραφικό Θέμη Καραμουρατίδη

Γεννήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας το 1981 και είναι φοιτητής του τμήματος «Μέσων επικοινωνίας και πολιτισμού» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έχει σπουδές κλασσικού πιάνου, αρμονίας και έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής.

Στο δίσκο της “Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου” συνέθεσε τη μουσική στο τραγούδι «Χαλί» ( σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου) και στο τραγούδι «Ονειρεύομαι» (σε στίχους δικούς του).

Το 2007, κυκλοφόρησε πάλι από τη Μικρή Άρκτο το CD-single “Εν λευκώ” σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και ερμηνεία Νατάσσας Μποφίλιου, ως πρόλογος του album που έκαναν οι τρεις τους τον Μάρτιο του 2008, “Μέχρι το τέλος”, άλμπουμ που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις

Την Άνοιξη του 2009 κυκλοφορεί το mini-album “Τρία Μυστικά” σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη, στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και ερμηνεία της Νατάσσας Μποφίλιου, εγκαινιάζοντας τις εμφανίσεις σε έναν νέο χώρο στο κέντρο της Αθήνας (Metropolis Stage), σε μια σειρά ιδιαίτερα επιτυχημένων παραστάσεων με την καλλιτεχνική Επιμέλεια του Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Το Καλοκαίρι του 2009 επιμελείται τις ενορχηστρώσεις στις δύο πετυχημένες εμφανίσεις της Νατάσσας Μποφίλιου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (Ιούνιος, Οκτώβριος), ενώ η Συναυλία του Οκτωβρίου σε συνεργασία με τις Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Ρίτα Αντωνοπούλου κρίνεται άκρως πετυχημένη συγκεντρώνοντας περίπου 5000 άτομα.

Το φθινόπωρο του 2009 γράφει σε συνεργασία με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο δύο τραγούδια για το δίσκο της Τάνιας Τσανακλίδου “Προσωπογραφία” (“Αυτό είμαι”, “Η Νύχτα της Φωτιάς”), ενώ συγχρόνως επιμελείται και τις εμφανίσεις της Νατάσσας Μποφίλιου στο Σταυρό του Νότου.

Στις αρχές του 2010 γράφει επίσης τη μουσική για την θεατρική παράσταση “Μην παίζεις με τα χώματα”, της Στέλλας Βλαχογιάννη, σε σκηνοθεσία των Σοφία Καραγιάννη και Yρώ Μιχαλακάκου στο Θέατρο Βασιλάκου.

Η καινούργια δισκογραφική δουλειά της Νατάσσας Μποφίλιου με τίτλο “Εισιτήρια Διπλά” κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2010.Ο Θέμης Καραμουρατίδης στη μουσική και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους χαρίζουν ένα ταξίδι στη μνήμη…την πρόσφατη και αυτή που χάνεται στο χρόνο.Ο Θέμης επιμελείται τις ενορχηστρώσεις των εμφανίσεων της Νατάσσας Μποφίλιου στο Μετρό,τον Απρίλιο του 2010.

Παράλληλα γράφει μουσική για το θέατρο και συγκεκριμένα για το “The killer show” και το “Αν αργήσω,κοιμήσου”.Τον Οκτώβριο του 2010,πραγματοποιεί στο θέατρο ΚΑΠΠΑ μια παράσταση με τραγούδια δικά του και άλλων,εμπνευσμένα από το θέατρο και κινηματογράφο.Το εγχείρημά του πλαισιώνουν πολλοί τραγουδιστές και ηθοποιοί και ένα CD,με τη ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης κυκλοφορεί από τη LYRA,το Φεβρουάριο του 2011,με τίτλο “Έχω ένα σχέδιο”.

{youtube}WXdlLsbbOog{/youtube}                                                                                                                                              

{youtube}V2BZo1ZIBI1{/youtube}


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.