Τι θα δούμε από την Ελληνική Θεαμάτων τη θεατρική περίοδο 2011-12

ta_koritsia_me_ta_mavra
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ

2ος χρόνος


Το έργο των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου είναι


 μια κωμωδία για τη σύγχρονη Ελλάδα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την“ευλογημένη απάτη” ανεβαίνει στο Θέατρο Αλίκη για δεύτερη χρονιά.

Στο έργο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου πρωταγωνιστούν οι: Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Ρένος Χαραλαμπίδης, Σοφία Μουτίδου.

Μαζί τους οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Γιάννης Αθητάκης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Λευτέρης Λαμπράκης, Βασιλική Μπισαράκη, Παρθένα Χαροζίδου


Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Συγγραφή: Αλέξανδρος Ρήγας- Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη


sesouar_gia_dolofonous_13os_xronos
ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

ΣΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

των Bruce Jordan & Marilyn Abrams

13ος χρόνος


Ο Αργύρης Αγγέλου θα ερμηνεύσει τον θεότρελο κομμωτή Τόνυ Λέπουρα στο κομμωτήριο του οποίου συμβαίνει η δολοφονία της διάσημης πιανίστριας Αμαλίας Τσαλίκογλου με βοηθό τη Βάσω Λασκαράκη.


Η απόδοση και η διασκευή είναι του Θοδωρή Πετρόπουλου, η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Ασημακόπουλου, η μουσική επιμέλεια του Γιάννη Νένε και οι φωτισμοί του Ανδρέα Μπέλλη.


kokkino
ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ

ΚΟΚΚΙΝΟ

2ος χρόνος


Το έργο του Τζον Λόγκαν «Κόκκινο» επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, με τον ίδιο στο ρόλο του μεγάλου ζωγράφου Ρόθκο και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στο ρόλο του μαθητή – βοηθού του.


Το έργο έχει πάρει έξι βραβεία Tony (καλύτερο θεατρικό έργο του 2010, καλύτερη σκηνοθεσία (Michael Grandage), καλύτερος β’ αντρικός ρόλος (Eddie Redmayne), φωτισμοί, σκηνικά και ήχος).


Η υπόθεση του έργου βασίζεται σε μια στιγμή του μεγάλου ζωγράφου Ρόθκο, ενός ζωγράφου που σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους του 20ου αιώνα. Σε μια εποχή που όλοι και όλα είναι στο κόκκινο, ο συγγραφέας μιλά όχι μόνο για την τέχνη και την εξαγορά της, αλλά και τη συνείδηση, το χρήμα, το αίσθημα, τις σχέσεις, την ανταλλαγή και το ξεπούλημά τους.


Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος


Το έργο θα ανέβει εναλλάξ με το έργο του Τ. Ουίλλιαμς «Γυάλινος Κόσμος», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, με την Ναταλία Τσαλίκη στο ρόλο της Αμάντας.


ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ

ΗΡΩΕΣ


«Οι Ήρωες» της Ελένης Γκασούκα σε ανανεωμένη και επαυξημένη έκδοση, πάντα με τους κλασικούς της ήρωες και με ένα σωρό καινούριους. Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, μια παρέα ηθοποιών και τραγουδιστών σχολιάζουν με το δικό τους τρόπο τη σύγχρονη πραγματικότητα. Σάτιρα, χορός, τραγούδι, ένα παιχνίδι λέξεων και αισθημάτων μας ταξιδεύει στο χώρο και το χρόνο.


Μια παράσταση για αυτά που ψάχνουμε, για αυτά που τολμάμε, για το σήμερα, ένα δίωρο δώρο στη ρουτίνα, ένα ελληνικό καμπαρέ. Μια παράσταση που αναζητά την αλήθεια μέσα από το παιχνίδι των λέξεων δίνει ένα διαφορετικό τόνο στην καθημερινότητα.


Διανομή: Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Καϊκής, Βίκη Καρατζόγλου, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Μυλωνάς , Ματίνα Νικολάου και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ερμηνεύουν με το μοναδικό τους τρόπο τα κείμενα της Ελένης Γκασούκα.


Παίζουν πάντα ζωντανά ήρωες – μουσικοί, σε ενορχήστρωση Σάκη Βαριεμτζίδη.


na_zei_kanis_i_na_min_zei
ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ»

ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ;


Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας διασκευάζουν και σκηνοθετούν αυτή την κωμωδία που γνωρίσαμε στον κινηματογράφο από τον Μελ Μπρουκς με ένα θίασο κωμικών ηθοποιών: Κάτια Δανδουλάκη, Παύλος Χαϊκάλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τάσος Κωστής, Μαρία Κανελλοπούλου, Χριστίνα Τσάφου, Σπύρος Μεριανός, Πρόδρομος Τουσουνίδης.


Λίγα λόγια για το έργο:

Πολωνία 1941. Γερμανική Κατοχή. Μια διάσημη ηθοποιός (Κάτια Δανδουλάκη) απατά τον άντρα της (Παύλος Χαϊκάλης) με έναν πολύ νεότερο της αντιστασιακό (Γιάννης Τσιμιτσέλης). Μια ερωτική φάρσα στήνεται στα παρασκήνια ενός θιάσου του μουσικού θεάτρου. Ο αταίριαστος έρωτας της ώριμης πρωταγωνίστριας και του νεαρού αντιστασιακού είναι ένα από τα κλασσικά θέματα της ροζ φάρσας. Μόνο που το ροζ αρχίζει να σκουραίνει επικίνδυνα όταν στα γρανάζια της φάρσας πιάνονται ένας Γερμανός στρατηγός (Τάσος Κωστής) μαζί με την αυστηρή γραμματέα του (Μαρία Κανελλοπούλου) και τον ηλίθιο υπασπιστή του (Σπύρος Μεριανός), μια διπλή κατάσκοπος (Χριστίνα Τσάφου) και ο μακιγιέρ της πρωταγωνίστριας (Πρόδρομος Τοσουνίδης). Το ετερόκλητο αυτό πλήθος μπλέκεται σε ένα τυφώνα από συμπτώσεις, ανατροπές και μεταμφιέσεις, όπου συγχέονται οι ρόλοι και χάνονται τα όρια ανάμεσα στα στρατόπεδα των Πολωνών αντιστασιακών και των κατακτητών τους. Μουσικά νούμερα και αγωνιώδεις καταδιώξεις, λαμπερές τουαλέτες και οπλοπολυβόλα, θεατρίνοι και Ες – Ες γίνονται ένα κουβάρι για να νικήσει στο τέλος η ομάδα των θεατρίνων.


Απόδοση- σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Συγγραφέας: Nick Whitby

Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης

Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Στίχοι – Μουσική: Αφροδίτη Μάνου

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη


sympetheroi_apo_ta_tirana
ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

4oς χρόνος


Οι καινούργιοι συμπέθεροι των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα καταφθάνουν κατευθείαν από τα Τίρανα στο θέατρο Κιβωτός. Η κωμωδία του Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για τέταρτη χρονιά με νέα διανομή (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Γεωργιάδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη


Μαζί με την απολαυστική τετράδα των συμπέθερων οι Κώστας Καζάκας, Νατάσσα Κοτσοβού, Νίκη Λάμη, Χρήστος Τριπόδης, Μάνος Ιωάννου.


Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης

Κοστούμια: ‘Εβελυν Σιούπη

zeite_paides_ellinon

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ

ΖΕΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ


Η επιθεώρηση των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου ανεβαίνει το φθινόπωρο στο θέατρο Λαμπέτη με τη Σοφία Φιλιππίδου και τους Κώστα Κόκλα, Ρένια Λουϊζίδου, Άβα Γαλανοπούλου, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρη Καλυβάτση.


Ζείτε παίδες Ελλήνων; Κι αν ζείτε… λύστε μας μια απορία…Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι έφταιξε; Η κακιά μας η μοίρα; Το κακό μας το ριζικό; Το κεφάλι μας; Το ζώδιο μας; Ο Άρης ο ανάδρομος; Τα λάθη μας..;


Μάλλον φταίει ότι η λαμπρή ιστορία της Ελλάδας είναι αντιστρόφως ανάλογη της μνήμης μας (ίσως και του μέλλοντός μας) είναι κοντή και μικρή.


Ξεχάσαμε τι ζήσαμε, τι ανεχτήκαμε, σε τι μπλέξαμε, πόσο άδικα φερθήκαμε στον εαυτό μας, σ’ αυτή τη χώρα και στους γύρω μας και κυρίως πώς αφήσαμε να μας πατρονάρουν «φίλοι» και εχθροί οδηγώντας μας στο οδυνηρό σήμερα.



gynaikes_sta_prothyra_nevrikis_krishs
ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Η Σμαράγδα Καρύδη, η Αριέττα Μουτούση, η Βίκυ Σταυροπούλου και ο Αντώνης Φραγκάκης (αλφαβητικά), καταφτάνουν το φθινόπωρο στο θέατρο «Μικρό Παλλάς» στην παράσταση «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης», μια ξεκαρδιστική φάρσα των Jeffrey Lane και David Yazbek, βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Pedro Almodovar.


Το έργο διαδραματίζεται μέσα σ’ ένα 48ωρο στη Μαδρίτη και αφηγείται τις ιστορίες διαφόρων γυναικών που οι σχέσεις τους με τους άντρες, τις οδηγούν σε μια δίνη έρωτα, πάθους και πλήρους σύγχυσης…


Ο Ιβάν εγκαταλείπει την Πέπα κι Εκείνη προσπαθεί απεγνωσμένα να τον βρει για να της εξηγήσει την αιτία. Ταυτόχρονα ψάχνουν να τον βρουν η σύζυγός του και ο γιος τους. Την ώρα που στο σπίτι της Πέπα ζητά καταφύγιο η κολλητή της γιατί ο καινούργιος της εραστής αποδείχθηκε ότι ήταν τρομοκράτης. Ζητούν συμβουλές από μια δικηγόρο που τελικά είναι η καινούργια ερωμένη του Ιβάν κι έτσι όλων οι ζωές μπλέκονται μ’ έναν ιδιαίτερο, σουρεαλιστικό και εν τέλει ξεκαρδιστικό τρόπο.


Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας. Η απόδοση είναι του Θοδωρή Πετρόπουλου και τα σκηνικά σχεδίασε ο Μανόλης Παντελιδάκης.


raous

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131

ΡΑΟΥΣ

2oς χρόνος


Μια σύγχρονη κωμωδία από το δίδυμο Παπαθανασίου – Ρέππα με πολιτική διάσταση. Είναι η ιστορία οχτώ χαρακτηριστικών νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα, ανεβασμένη από τους: Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Ελένη Γερασιμίδου, Τζόυς Ευείδη, Βασιλική Ανδρίτσου, Παντελή Καναράκη, Ζώγια Σεβαστιανού, Χάρη Γρηγορόπουλο, Αντώνη Κρόμπα.


Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης

Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Χορογραφία: Παντελής Καναράκης

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.