Απέδρασε για τον Αχέρωντα ο Τάκης Χρυσούλης

takis_chrisoulis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έφυγε σε ηλικία 65 ετών, ο θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Τάκης Χρυσούλης, αφήνοντας πίσω του μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη, τόσο για μεγάλους όσο και για μικρούς.

Με θητεία στα θεατρικά δρώμενα ως ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, αλλά και ως καθηγητής δραματικών σχολών και ιδρυτής του Ινστιτούτου Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια» άφησε έντονα το στίγμα του.

Ο Τάκης Χρυσούλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Ως ηθοποιός έπαιξε σε πολλές παραστάσεις όπως «Καραγκιόζης Παραλίγο Βεζίρης», «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», «Το μονοπάτι που πάει βαθιά μέσα στο βορά», «Η φάρσα του Πατελίνου», «Έρωτας & τιμωρία», «Εφευρέτης», «Νίκος Καββαδίας», «Στο Βυθό», κ.α.

Ήταν βασικός συνεργάτης στο Θέατρο Καισαριανής και Ιδρυτικό μέλος των Θεάτρων Λαϊκή Αθηναϊκή Σκηνή (1977-1980) και Σεμέλη (1987-1991).

Ως σκηνοθέτης εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο και στους θιάσους Λ.Α.Σ., Σεμέλη, Ομάδα Οικον. Πανεπιστημίου, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Θεατρομάθεια.

Ως συγγραφέας πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα με το μυθιστόρημα «Το Παράπονο του Πουνέντε». Μερικά από τα θεατρικά του έργα είναι «Φιγούρες μπροστά σε ραγισμένο καθρέφτη» (1990, Σεμέλη), «Ρήγας Βελεστινλής Φεραίος» (1999, Εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ), «Νίκος Καββαδίας, ο εραστής της θάλασσας» (1999, Θέατρο Καισαριανής), «Τσιγγάνικο Όνειρο» (2000, Θέατρο Οδού Ερμού), «Υπέρ αδυνάτου… δυνατού» και «Θαύμα Αιώνιο».

Η αγάπη του για τα παιδιά, τον οδήγησε στη δημιουργία του Ινστιτούτου Παιδαγωγικού Θεάτρου. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12.00 στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.