Eurovision: Νικήτρια η Ελβετία- Η Γαλλία όμως έκλεψε την καρδιά των τηλεθεατών!

436329049 7187256701383647 5936153189885423332 n
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (11/5) ο 68ος τελικός της Γιουροβ’ιζιον στο Malmö Arena, στη Σουηδία, με συνολικά 25 χώρες να συμμετέχουν στον μουσικό διαγωνισμό, μετά  τον αποκλεισμό της Οολλανδίας.

Από την αρχή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, το προβάδισμα το είχε η Ελβετία με τα πέντε πρώτα 12αρια.  από το Λουξεμβούργο, το Αζερμπαϊτζάν, το Σαν Μαρίνο, τη Μάλτα και την Αλβανία.

Συνολικά, η Ελβετία έλαβε από τις κριτικές επιτροπές 365 βαθμούς.

Ο Slimane ερμηνεύει την μπαλάντα «Mon Amour» και καθηλώνει το κοινό, ειδικά τη στιγμή που απομακρύνεται από το μικρόφωνο και ξεδιπλώνει όλο το εύρος της φωνής και εκφραστικότητάς του.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν σκέφτεται τη Eurovision ως διαγωνισμό, αλλά ως έναν τρόπο: «να μοιράζομαι τη μουσική, να μοιράζομαι την τέχνη μου, να συναντώ ανθρώπους και, πολύ σημαντικό, να εκπροσωπώ τη χώρα μου».

Το «Mon amour» είναι ένα ερωτικό τραγούδι ή μάλλον καλύτερα είναι ένα ερωτικό γράμμα. «Νομίζω ότι χρειαζόμαστε την αγάπη περισσότερο από ποτέ. Κατά κάποιο τρόπο είναι ένα ερωτικό γράμμα που ήθελα να στείλω σε όλες τις ευρωπαϊκές καρδιές», έχει τονίσει.

Η  Ελλάδα  Marina Satti – ZARI ήρθε 11η στη σειρ’α!

Κύπρος  Silia Kapsis – Liar 

15η θέση με συνολικά 78 βαθμούς.

Παρά το μπαράζ κατά της Ισραηλινής αποστολής η πανέμορφη Eden Golan – Hurricane πέρασε στην 4η θέση! Ισως γιατί η Παγκόσμια γλώσσα της μουσικής ενώνει και δεν διαχωρίζει τους Λαούς!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.