H φίλη μας Φανί Αρντάν στη σκηνή του «Παλλάς»

Facebook
Twitter
LinkedIn


Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

 Η «Γυναίκα της Διπλανής πόρτας»  και μούσα του Φρανσουά Τρυφό στην Αθήνα το Νοέμβριο για μια και μοναδική παράσταση! Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Φανί Αρντάν θα ανεβεί στις 8 Νοεμβρίου και ώρα 9 μ.μ. στη σκηνή του κινηματοθεάτρου «Παλλάς» για να ζωντανέψει την ηρωίδα της Μαργκερίτ Ντυράς στο μονόλογο “Navire Night” , ενώ θα την συνοδεύουν οι ήχοι από το βιολοντσέλο της έξοχης σολίστ Σόνιας Βίντερ Άθετον.

Η Φανί Άρνταν είναι φίλη της χώρα μας και την επισκέπτεται πολύ συχνά είτε για το προμοτάρισμα των ταινιών της, είτε για να παίξει κάποια θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το θεατρόφιλο κοινό της πρωτεύουσας γεμίζει τις αίθουσες για να την απολαμβάνει την ερμηνεία της σε  θεατρικούς μονολόγους και ποιητικά κείμενα από τη “Φαίδρα” του Ρακίνα και τη “Μήδεια” του Ευριπίδη.

Η Γαλλίδα σταρ έχει στενούς δεσμούς με τη χώρα μας από την εποχή που ήταν υπουργός Πολιτισμού η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη.  Μάλιστα, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση είχε υποστηρίξει την Ελλάδας  δηλώνοντας:

«Πιστεύω να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλιώς ποιο είναι το νόημα της Ευρώπης;»

Η στάση της Φανί Αρντάν στην Αθήνα εντάσσεται  στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής της τουρνέ , που άρχισε τον Ιούλιο.

Ο μονόλογος που θα παρουσιάσει μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη από την ίδια τη συγγραφέα το 1979 με τη Ντομινίκ Σαντά. Είναι η ανατομία μιας ερωτικής σχέσης ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα, που δε θα συναντηθούν ποτέ. Διαδραματίζεται στο Παρίσι , όπου τα βράδια μοναχικοί άνθρωποι και από τα δύο φύλα επικοινωνούν μέσω απόρρητων τηλεφωνικών γραμμών ,που υφίσταται ακόμα από τη γερμανική κατοχή, με την ελπίδα να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Η ίδια ερμηνεύει μια γυναίκα μιλάει καθημερινά με έναν άντρα που παρότι είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής της δεν θα δεχθεί να βρεθεί ποτέ απέναντί του.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της Φανί Αρντάν θα είναι το Παρίσι τον Μάρτιο του 2012, όπου θα ολοκληρωθεί και η περιοδεία της .

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.