Τρόμος πάνω από την ΕΡΤ

goundouna_2
Facebook
Twitter
LinkedIn

Είναι γεγονός πια ότι το έργο που βλέπουμε δεν έχει τέλος. Τουλάχιστον αυτή η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε την γενναιοδωρία και να έχει μοιράσει αντικαταθλιπτικά χάπια στους πολίτες της. Σοκαριστήκαμε όταν είδαμε τον Πρωθυπουργό να επιστρέφει από το Λονδίνο μην έχοντας πραγματοποιήσει το ταξίδι του προς τις ΗΠΑ. Μη μου πείτε ότι δεν αναρωτηθήκατε: “Μα σε τι είμαστε ανυπάκουοι;” ή “Τι είναι αυτό που δεν κάναμε απ΄όλα αυτά που μας ζήτησαν;”

Αλλά ας πάρει κανείς υπόψη του τη δική του αγωνία, στο δικό του αποκλειστικό χώρο δουλειάς, ή στο χώρο που οι συνάδελφοί του κάνουν ουρά για την επικείμενη εκπαραθύρωση τους. Γιατί δεν μπορείς βρε αδελφέ να μείνεις ψυχρός και αδιάφορος όσο και να μην σε αφορά το θέμα. Πως μπορεί κανείς να μην αισθανθεί το ρίγος στην πλάτη του συναδέλφου του όταν είναι πρώτος στην υποψηφιότητα για να πάρει παραμάσχαλα την ταμπέλα του ανέργου; Πως μπορεί κανείς να μην δει την απόγνωση, σ΄ εκείνον που χρόνια σκυφτός χαλάλιζε τις ώρες της ζωής του για να κάνει τη διαφορά η ΝΕΤ από τ΄ άλλα κανάλια και που μάλιστα κατάφερε και την έκανε;

Τώρα λοιπόν, τι σκαρφίστηκαν λέτε; Τι τρόπο βρήκαν όχι μόνο για την ΕΡΤ αλλά και για όλες τις ΔΕΚΟ; Την αρχή την έκαναν μάλλον από την ΕΡΤ . Αποφάσισε, λοιπόν, το ΔΣ της Κρατικής Τηλεόρασης για να μην επωμιστεί τις κατάρες και την ευθύνη τόσων ανθρώπων στους οποίους θα δείξει την έξοδο να γυρίσει πίσω το νόμο υποδεικνύοντας στον Νομοθέτη να κάνει μερικές διορθώσεις!

Δηλαδή, ο νόμος θα καθορίζει την παραμονή σου την Κρατική Τηλεόραση. Δεν θα έχει λόγο το ΔΣ ή ο Γενικός Διευθυντής που θα μπορούσε να πει ανάλογα με την απόδοση του κάθε εργαζόμενου: “Αυτός μου κάνει, αυτός δεν μου κάνει”. Φαντάσου! Μα ακόμα και αν ήταν ο Νόμος έμπνοος αξιοκρατικών κριτηρίων δεν θα βγάζαμε άχνα.

Έχεις αυτά που ζητάει ο Νόμος; έχει καλώς δεν τα έχεις; Έξω. Έτσι οι εργαζόμενοι διαβάζοντας τον να δουν ποιος ανήκει στην Εταιρία και ποιος Όχι. Δηλαδή να αυτοαπολύονται. Για να μην κάνουν λοιπόν απευθείας αυτοί την αξιολόγηση και τις απολύσεις, βρήκαν τη λύση .”Ο νόμος το λέει .”Μακάρι τα κριτήρια που θα επιβάλλει ο νόμος να είναι αξιοκρατικά. Δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσουν θύματα συνάδελφοι που θ΄ αξιζε τον κόπο να μείνουν στις θέσεις τους και να προσφέρουν στον κόσμο, που άλλωστε πληρώνει την ΕΡΤ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.